26 Ekim 2009

Çok güzel oldu..!!

"Fenerbahçe takım otobüsü stada gelirken kaza yapmış ve sadece kaleci, defans, orta saha ve forvetten birer kişi sağ kalmış, Daum kalan 7 formayı tribünlerden alelade 7 kişiye verip "çıkın oynayın.!" demiş, işte o şekilde bir kadro ile bile Kadıköy'de bizi yenemezsiniz..!!"
Maçın yaklaştığı günlerde bana devamlı "kadro zenginliği, Raaykard'ın oyun anlayışı, ortaya koyulan total, süper, hiper oyun vs" geyiklerini çeviren Galatasaray'lı arkadaşlarımı(evet evet benimde Galatasaray'lı arkadaşlarım var.!) kızdırmak için verdiğim cevap buydu..!!
Aslında maçtan önce Saracoğlu'nun etrafında da genel olarak inanışta bu yöndeydi, kiminle konuşsam(bu diyalogların bir kısmı "ooo abijim nerelerdesin sen yaa, dur bi öpüjeemm" şeklinde geçsede..!:)) yıllardır bu kadar rahat bir derbi öncesi yaşamadıklarını söylüyorlardı..!!
Stadın içinde de aynı inanış hakimdi emin olun evimizde oynadığımız ve 3-0 kazandığımız son maç olan Gençler maçı taraftara daha stresli gelmiştir..!!Stadın etrafında yaşanan olaylar ise Türk polisinin beceriksizliğinden başka bir şey değildir, adamları stada 1 kilometre kala arabalarından indirip yürütmek hangi akla hizmettir, eskiden ne güzel vapurlar ve otobüslerle geliniyordu şimdi taksilere üçer, beşer doluşup gelinip, gidiliyor..!! O taksilerde trafikte tıkanınca yollar savaş alanına dönüyor, benim motora bile en az iki, üç kişi tekme salladı..!!
Birde deplasmana gelen taraftarı, Fenerbahçe taraftarının en yoğun geçiş yaptığı yerde, Kızıltoprak'ta tren istasyonunun orada bir araya topluyorlar, o zamanda ateşle barut oluyor..!!Maça gelince;
Aydın, Sabri abisinin izinde olduğunu gösterdi, bir türlü tutamadılar "küçük enişteyi"..!
Daum "Türkiye'nin en iyi kadrosu.!" balonunu güzelce söndürdü..!
"Yarım" forvetle 3 gol attık..!
Keita ve Leo Franco "gerçek Galatasaray'lı" oldular ve tabii Güiza'da "gerçek Fener'li"..!
"Ofansif-total" futbola karşı, "silik-ciddi-kötü-zevksiz-şanslı vs." futbol hiç pozisyon vermeyip goller hariç 4 net pozisyon buldu..!
Alex "10 numara'nın" sadece forma numarası olmadığını dosta-düşmana gösterdi.!
Dün akşamki tirübün showundan sonra kimse "tribün-süper-kreografi" kelimelerini kendi takımının tribünleri adına kullanmaz-kullanmamalı ayıp olur..!Şimdi bir sürü futbol uleması çıkıp "yok şöyle-yok böyle" geyiği çevirir, biz yendik diye derbi karalanır, bakmayın siz onlara dün akşam herşey çok güzeldi..!!
Saha içinde-dışında kıran kırana mücadele-kavga, kırmızı kart, penaltı, atılan 4 gol, kaçan pozisyonlar, tribünler hatta kırılan kemik(Baros'a da geçmiş olsun bu arada, 2 ay yokmuş..!!) her şey vardı, asıl bunlar olmazsa derbi derbi olmaktan çıkar..!!
Dediğim gibi dün akşam herşey çok güzeldi..!!
"Hayat çok güzell
kafam çok güzell
Fenerbahçe'm herşeyden güzeelll..
"

Hiç yorum yok: