1 Ekim 2009

Aradaki fark..!!

Aşağıda bu akşam oynanan Şampiyonlar Ligi 2'inci tur maçlarından iki resim var..!!
Bu resimlerde yıllardır yerel ligler, Şampiyonlar Ligi ve UEFA'da üst düzey takımlarda oynamakta olan iki farklı takımın,ülkenin ve mevkinin adamı var, ama bu iki futbolcu arasındaki fark aslında sadece mevkileri değil takımlarından aldıkları ve verdikleri..!!
İkisinde yaşı aynı 36, ikisininde ciddi bir Milli Takım kariyeri var ama bu akşam oynanan maçlarda aralarındaki en büyük farkı gördük..!!
Biri mağlup durumdaki takımını-arkadaşlarını 90 dakika boyunca tam bir ağabey edası ile saha içinde yönlendiriyor, defans yapıyor, saha içinde kimin yardıma ihtiyacı var ise hemen yanında oluyor(attığı birde gol var!!) kıscası takımına-taraftarına güven veriyor..!!
Diğeri ise takımının ona en ihtiyaç duyduğu anlarda ya sahada olmuyor yada saçma sapan goller yiyerek takımının demoralize olmasını sağlıyor..!!Ryan Giggs-Takımı 1-0 gerideyken kazanılan serbest atışta topun gerisine geçer ve takımına beraberliği getiren golü atar..!!
Rüştü Reçber-Maç 0-0 iken ve en azından beraberlik alınması mutlak gereken bir maçta acemice bir yer tutuş ve bir kaleci için olmazsa olmaz olan zamanlamasını yapamaz, ve kötü bir hamle-atlayış ile golü yer..!!
Fenerbahçe'de oynadığı zamanlarda(Panathinaikos, MTK, Barcelona vs.vs..!) yaptığı hataları artık neredeyse bırakma noktasına-yaşına geldiği zaman bile yapmaya devam ediyor, işte bunu benim aklım almıyor..!!
Bir insan hiçmi kendini geliştirmez abicim..!?

1 yorum:

Gürkut Gürsoy dedi ki...

Rüştü konusunda sonuna kadar haklısın. Hele o Barcelona maçını Camp Nou da izlemiş az sayıda vatandaştan birisi olarak katılmamak imkansız. Ancak dün akşam Giggs bugüne kadar yaptığı harika işlere karşılık bir futbol şansını kullanmıştır. Kaleci doğru köşeye hareketlenmiş ancak barajı geçen top barajdan geriye doğru hareketlenen birisinin omzuna çarpıp yön değiştirmiş ve ters köşeye yönlenmiş. Kaleci buna rağmen pozisyonu yakalamış ama uzanamamış. Sonuç: Giggs bu sefer süper şansla attı golü. Ama Rüştü bu genç yaşında şansa bile olsa kurtaramadı daha bir tane kritik frikik.