30 Eylül 2009

Kabzımal'dan Alex yorumu..!!

Alex’in Türkiye’de altıncı sezonu..!!
Yaptığı işler ortada olmasına rağmen, hala “Alex yararlı mı, zararlı mı” diye tartışanlar, daha da önemlisi “Alex koşmuyor, mücadele etmiyor” diye yazanlar ve konuşanlar var..!! Ve maalesef bazı eski futbolcular da bu grubun içinde..!!
Arkadaşlar...
Televizyondan izlerseniz Alex hakkında bu tarz bir yorum yapabilirsiniz..!! Ama çıplak gözle izlerseniz, özellikle de topun Alex’te olmadığı zamanlar onun neler yaptığına bir zahmet dikkat ederseniz, koşup koşmadığını görürsünüz..!!
Sevgili arkadaşlar...
Adamın Fenerbahçe’de oynadığı 5 senede attığı gol adedi 106, Yaptığı asist 99..!!
Peki, koşmayan, mücadele etmeyen bir adam topla buluşup bu kadar gol yapıyorsa ve gene kendini açığa çıkarıp, topu alarak bu kadar asist yapıyorsa ve sizler hala tartışıyorsanız; kusura bakmayın ama sizin için “Aklınızdan zorunuz var” diyebilirim..!!
Adamda hem hatice var, hem netice, ama hala tartışılıyor..!!
Erman Toroğlu'nun 5 Ağustosta Hürriyet'teki yazısı..!!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sergen konuşuyordu Ntv'de geçen akşam sinirden delirecektim nasıl laf atıyor Alex'e. Ah ahh. Boş adamın kafasının içi.
Normal şartlada Sergen'in Alex derken ceketinin önünü iliklemesi lazım. Sen Alex'in pabucu olamassın(evvelki sezondaki mavi kramponları,geçen seneki siyah kramponları ve bu seneki puma'lar hiçbiri ama hiçbiri olamassın)
Türkiye'nin gelmiş geçmiş mevkisinin en iyi adamıdır.

tamchee dedi ki...

Evet bende duydum, yok alex koşmazmış, adama basmazmış, takımın 1 kişi eksik oynamasına sebep oluyormuş..!
Hani derler ya "Dinime küfreden Müslüman olsa.!" sanki kendisi dönemin Messi'siydi a.q..!!
Bir türlü kabullenemiyorlar adamın Türkiyeye gelmiş ve oynadığı takıma en iyi katkıyı yapmış(hem skor hemde centilmenlik olarak.!) ender yabancılardan olduğunu..!!
Bu postu yayınlamamım sebebide dün akşam Selçuk Yula, Şanlı Sarıalioğlu ve Osman Tanburacı'nın yaptığı, gerçekten övgü dolu Alex muhabbetiydi..!!

BurGülEm dedi ki...

Bu tür yorumlara karsiyim fakat aksi yönde yorum yapanlarda var. Örnegin Fenerbahcenin Alex olmadan mac kazanamayacagini herseyin Alex e endeksli oldugunu savunanlar var ki ben buna da karsiyim. (Carsi üyesinde degilim).

Alex in bugüne kadar oynadigi maclardaki istatistikleri ortada attigi goller ve asisitler. Hatta asistleri hesaplarken 2 veya 3 carpmamiz gerekir (son üc haftada Guizanin kacirdigi gollerdeki asisitlere bakarsak burda aslst var ama gol yok o nedenle bu asistler istatistiklere girmiyor.)

Fakat Alax yokkende Fenerbahce mac kazanabiliyor özellikle bu sene oynanan Sivas ve Diyarbakir maclarinda Alex yoktu ve Fenerbahce bu maclari 3-0 ve 3-1 kazandi demek ki Alex yokkende Takim mac kazanabiliyor.

Ben tv ve gazetelerde yorum yapanlarin yorumlarin fazla dikkate almiyorum artik kendi yorumumu kendim yapiyorum. Bence sizde öyle yapin.