18 Eylül 2009

Ekşi sözlük'te Cem Garipoğlu..!!

çok uzun süre önce değil ya, yıl 1997. 4 çocuk baklava çalmıştı bir yerlerden. çaldıkları baklava da o zamanın parasıyla 150 milyon muydu neydi. çete ilan edildi bu çocuklar sonra, 9 yıl hapse mahkum edildi. altı üstü baklava, banka soymadı bu çocuklar. ama yargılandılar kanun gereğince, kimse de kalkıp aman çocuktur yapar demedi.
ve şimdi bir genç kızın herşeyden önce bir insanın kafasını testereyle kesen bir kişi çocuktur, cinnet geçirmiştir, çok üzgündür gibi boş ve anlamsız kalıplara sığdırılmaya çalışılıyor. öyle bir emniyet teşkilatımız var ki 'bir hafta içinde teslim olacak, çember daraldı' diyebiliyor. adam istanbul' un orta yerinde paşa paşa saklanıyor, kamera kayıtları kayboluyor, burnumuzun dibindeki katili ermenistan' da arıyoruz, ve bunların hiçbiri hiçbir kalbur üstü mevkiye garip gelmiyor. idam edilsin demiyorum, idam kurtuluştur katile, ergenekon operasyonu çerçevesinde bilmem kaç kez ağırlaştırılmış müebbet verilebiliyorsa ceza olarak bu adama 50 kez ağırlaştırılmış müebbet versinler, afla mafla da çıkamasın.

şimdi iki resim arasındaki yedi farkı görelim: baklava çalan çocuktur, garipoğlu katil!

edit: celalettin cerrah' tan alıntıdır: 'teslim edilmesinden dolayı mutluyuz. istanbul emniyetini kutluyorum' . emniyet yakaladı heralde biz anlayamadık, salak mıyız neyiz yarebbim, gerçi kendisi de teslim edildi demiş ama, vardır bir bildiği. ben de sizi kutluyorum sayın cerrah
(Yazı ekşi sözlük'ten noktası virgülüne dokunulmadan copy-paste edilmiştir..!!)

3 yorum:

skiptomylou dedi ki...

sorgu sırasında sinir krizleri geçirdiği, teslim olmadan önce yediği son sucuk ekmeği, babasının durumuna üzüldüğünü söylemesi öylesine sezercik filmi senaryosuna dönüştürülmeye çalışılıyor ki anlamak mümkün değil. tamam belki bunların hepsi doğrudur, şu an cem garipoğlu çok sağlıksız bir psikoluji içindedir ama bir kesim var ki utanmasa "bu çocuk o kadar kötü durumda ki kızın kafasını kesmesin de ne yapsın?" diyecek. münevver'in babasının da olayın başından beri çok itici tavır sergilemesinden dolayı da kimisi çanak tutuyor bu olaylarai haklı ile haksızın yerini değiştirme çabasındalar adeta.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılmamak elde değil. Çocuk mu ? Ehe. Resmi olarak çocukta olsa ki o bile muamma bu ne dir sen kızı öldür kafasını kes kolunu kes doğra bilmemneler sonra çocuğum ben vay anasını sayın seyirciler. baklava çalanlar çete ve 9 yıl hapisse bu idamdır benim gözümde..

tamchee dedi ki...

Yaa biraz önce bir arkadaşım söyleyince öğrendim ki bu itin birde Facebook'ta "hayranları" tarafından kurulmuş bir gurubu varmış..!!
Girip yazılanlara bir bakayım dedim kanım dondu resmen..!!
İnsanın böyle bir şeyi savunması, yapmasından daha feci..!?