10 Eylül 2009

Milliler..!!

Aslında dün sabahki sel felaketinden sonra akşam spor adına her şey çok güzel başlamıştı..!
Basketbol Milli takımımız ilk guruplarda ki son maçında ev sahibi Polonya ile karşılaşmış ve ilk saniyeden itibaren tam bir konsantrasyon ve arzu ile karşılaşmayı 69 - 87 kazanmıştık..!!
Bu maçta, ilk iki karşılaşmanın kahramanı Hidayet'ten görevi 22 sayı ve 8 ribaunt ile Ömer Aşık aldı, gerçi basket milli takımının bence bu seneki en büyük artısı-başarısı takım oyununun ne olduğunu bilmeyen bize, hocası ve oyuncuları ile en güzel şekilde gösteriyor olmaları, takımda her oyuncu elinden geleni yapıyor ve gelen başarı herkese mal oluyor..!!
Şimdi basketbolcularımıza düşen, 6'lı gurupta da bu ahengi-uyumu sürdürüp, bizi sevindirmeye devam etmeleri..!!Gecenin ikinci milli maçı ise aslında tam istediğimiz gibi bizi umutlandıran bir oyun ve golle başlamıştı..!!
Daha 5'inci dakikada kora kor bir mücadelenin ardından bulduğumuz gol dakikalar ilerledikçe Bosna'nın oyunun ve hakemin kontrolünü ele geçirip, Salihoviç'in ayağından bulduğu harika bir gol ile bileti elimizden çekip almasını engellememize yetmedi..!!
Evet tarafsız olmamama rağmen, tarafsız bir gözle de izlesem hakemin "yanlı" tutumunu görebilirdim, taktir haklarını ev sahibinden yana kullandığı ve verdiği acayip kararlarla oyunu gereğinden fazla durdurduğu gerçek, ama bu ülkenin milli takımını(maalesef.!) teslim ettiğimiz hocanın Dünya Kupası elemelerinin en önemli maçında daha 20'nci dakikada takımını-öğrencilerini sahada yalnız bırakması kesinlikle affedilemez-affedilmemeli..!!

Hiç yorum yok: