29 Eylül 2009

O decoderleri alın..!!

İlk olarak şunu anlamamız lazım, UEFA kuralları gereği maçların yayın haklarını satın alan kurumun, bir ülkenin UEFA Avrupa ligi'nde aynı hafta oynayacak birden fazla takımı varsa, bu takımlardan birinin maçını açık kanaldan vermek zorundadır nokta..!!
İlk hafta oynanan maçlarda Galatasaray, Panathinaikos maçı için deplasmana gittiğinden dolayı o maç D-Smart'ta ait açık kanallardan TNT'den yayınlanmıştı ve bizde(yani Fenerbahçe'liler.!) haklı olarak bizim deplasman maçlarımızında açık kanaldan yayınlanacağını düşünmüştük..!!
Ama bugün, Sheriff Tiraspol ile perşembe akşamı oynayacağımız maçın yayınını D-Smart'ın karasal yayını olmayan şifreli kanalları Euro Futbol ve HD Smart'tan yapacağını öğrendik..!! Galatasaray'ın evinde oynayacağı S.Graz maçı ise yine açık kanal olan TNT'den yayınlanacak..!!
Neden-Nasıl böyle bir karar alındığıyla ilgili bir açıklama falan yok ama büyük olasılıkla decoder ve abonelik satabilecekleri Fenerbahçe kadar büyük başka bir camia olmadığını düşünmüş olabilirler, "ulan Fener'in maçlarında sattık sattık yoksa bu decoderlerin hepsi ******zde patlar.!" demişlerdir diye düşünüyorum..!!
Zaten QTM'nın önde gelen "tarafsız-objektif" yayıncı kuruluşlarından olan Doğan Medya'nın başka bir karara imza atması beklenemezdi..!!
Bizde ne yapacağız.? Sheriff maçını İctimai Tv'den izleyeceğiz, frekanslar aşağıda..!!

Türksat3A 42.0 Derece Doğu
Frekans:11554H
Sembol oranı:02916

Hotbird 13.0 Derece Doğu
Frekans:11785
Sembol oranı:27500

Hiç yorum yok: