25 Eylül 2009

District9..!!

Kerem Hünal'ın günlerdir ısrarla tavsiye ettiği, Peter Jackson ve Neill Blomkamp ortaklığının bir ürünü olan District9'u en sonunda oturup izledim..!!
District 9 (9. Bölge) bilim-kurgu tarzında bir yapım, konusuda kısaca şöyle..!!
1982 yılında Güney Afrika(böylelikle 2010 dünya kupası için buraya gidecekleride uyarmış olalım..! ) semalarında aniden bir uzay gemisi ortaya çıkar..!! İçinde açlıktan ölmekte olan uzaylılarla dolu olan bu gemi ve "sakinleri" District9 adlı bir toplama kampında yaşamaya mahkum bırakılırlar ve dışarıyla bütün bağları kesilir, zenci karaborsacılar hariç(bir nevi Beyoğlu gibi.!;D)..!!
Aradan 20 yıl geçer ve MNU adlı çakal bir firma bu dünya dışı yaratıkların silah teknolojilerini ele geçirmek için bu toplama kampına müdahele eder ve Film başlar..!!
Eğer bir değişiklik olmazsa ülkemizde 9 Ekim'de(İMDB'de bu tarih 2 Ekim olarak veriyor.!) gösterime girecek olan film başından sonuna kadar, zaman zaman digital kamera kullanılmasına rağmen harika bir görsel ziyafet sunuyor..!!
Filmin genelinde hakim olan ırkçılık söylemleri(beyazlar zencilere, zenciler uzaylılara, sonra hepsi uzaylılara..) ve komplo hikayeleri ile filmdeki aksiyonun zaman zaman "acaba ben olsam kimin tarafını tutardım??" dedirtiği olmuyor dersem yalan olur..!!
Film için İMDB'nin verdiği puan ise 8,5..!!
"Bu arada bir dip notta filmin ismiyle ilgili, "District9" adı Güney Afrika-Cape Town'da, 70'lerde beyaz halkın dışında kimsenin girmesine izin verilmeyen "District6"'ya bir göndermeymiş(tanrı google'ı korusun)..!! "


1 yorum:

Unknown dedi ki...

güzel film... yazın süprizlerindendi..