18 Aralık 2009

Yolun açık olsun..!!

İlk Fenerbahçe ile adı anıldığında sıradan bir futbol taraftarından tutun Aziz Yıldırım'a en yakın olanlar bile geleceğine inanmamışlardı..!!
Neredeyse 1 yıl, geldi-gelecek, bitti-bitecek haberleri gazetelerde ve spor programlarında yer aldı..!! En sonunda İspanya'daki evinin bahçesinde FBTV'ye elindeki Fenerbahçe formasını öperken poz verince "evet evet gerçekten geliyor.!" dedik..!!
Ve Türkiye'de ilk defa bir statta 5000 taraftar önünde yapılan imza törenini oturup canlı yayından izlediğimde anca "işte geldi a.q..!" demiş, "evet alırlar ama, posterini.." diyen ulu futbol ulemasını(gerçi birden çoktularya neyse.!) aklıma getirmiş yayıla yayıla gülmüştüm..!!
Shaktar Donetsk ile oynadığımız hazırlık maçına aslında onu izlemek için ailecek gitmiştik.! O maçta sahanın neresinde olursa olsun her top ayağına geldiğinde tribünlerin "vur vur" tezahüratlarına o harika gülüşüyle cevap vermişti..!!Bizimle olduğu şu 2 buçuk yılda özellikle Şampiyonlar ligindeki çeyrek final macerasında, sakatlanana kadar bize azımsanamayacak kadar çok faydası oldu..!!
Onu belki bir Van Hooijdonk gibi futbolu ile hatırlayamayacağız ama, Sivas maçındaki kafa golü ile, Sevilla ile oynan çeyrek final maçında ayağını kırma pahasına Escude'nin topuna girişi, AliSami Yen'deki olaylı maçta millet birbirini boğazlarken elini Lincoln'ün omzuna atıp olayları izlemesi ve bunun gibi onlarca enstantane ile hatırlayacağız..!!Bugün kulübün resmi sitesindeki son röportajında "Burada geçirdiğim her an mutluydum, uçakla birlikte Türkiye sınırları içine girdiğim andan itibaren bana büyük mutluluklar yaşattınız..! Buradan gitsemde ben kendimi sizden biri olarak hissedeceğim, burada yaşadığım anıları da birbirinden ayırmak istemiyorum..! Burada bulunduğum her dakika, her an benim için çok özeldi..!!" demiş..
Fenerbahçe'den gerçek anlamda marka olmuş bir dünya yıldızı geçti..
Ver biz bu yıdızı çok sevdik..
Hoşçakal güzel insan..
Hoşçakal Roberto Carlos..
Yolun açık olsun..!!

Hiç yorum yok: