3 Mayıs 2011

Stadlarda alkol yasagi..!!


Sporda Siddet ve Düzensizliğin onlenmesine dair kanun Nisan ayının 14'ünde Meclis tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi..!!
Kanun da elektronik kart kullanımından spor alanlarına zarar verenlere uygulanacak cezalara, tesvik ve sike priminden stadlarda küfür edip sahaya yabancı madde atanlara uygulanacak cezalara kadar üzerinde tartısabilinecek cok konu var..!! Ben burada bizim Bursa macından sonraya denk gelen bu yasanın "Alkol veya uyarıcı madde ile stadlara giris yapmaya calısan kisiler...!!" baslıklı bolümünün "Alkollü!" kısmı hakkında bir seyler soylemek istiyorum..!!
Bursa macından sonra dedim cünkü aradakı Buca deplasmanındakı "stad girisi kontrolünü" saymıyorum.! Atatürk stadının giseleri yol gecen hanından farksızdı..!! O yüzden Bursa ve IBB maclarını baz alarak konusacağım..!!
Bursa macında mactan once stadın etrafında taraftarların toplandığı noktalaradakı taskınlıklar, kavgalar(ben 2'sine sahit oldum!) rezillikler insanin tiksineceği türdendi..!! Nazlı'da ayakta durmakta zorlanan modellerin ellerindeki yanan mesaleleri sallayarak oraya buraya zıplamasindan (ben dahil) 4 kisinin üzerindeki mont ve formalar yandı ve Allah'tan kimsenin canı yanmadan ellerinden mesaleleri alabildik..!! Stad giselerindeki hengame de gormeye degerdi les gibi alkol kokan adamlar ve bu adamların ellerinden tutup maca gelmis utangac bakıslı cocuklar, araya kaynamayı bile beceremeyip sıradakilerle salya-sümük kavga edenler vs..!! Ve mac anı; güya takımını desteklemek icin gelmis, en ufak hatasında kendi futbolcusuna küfür edenler, yanındakı gencecik cocuklar tezahurat arasında "hadi abi yüklenelim" dediginde mal mal bakanlar, ilerleyen dakikalarda yerlerinden kalakacak hali bile olmayanlar ve kusanlar evet kusanlar..!!
Simdi gelelim IBB macına; mac oncesi toplandığımız Nazlı'da turnikelerde polisin alkol isini sıkı tutacağından cekinildiği icin etrafımızdaki hic kimse 1-2 biradan fazlasını icmemeye gayret ediyordu ve sonucta gayet keyifli tezahuratlar ve makaralar donüyordu..!! T.Telekom tribününün kuyruğu okulun duvarını gecmisti ama itis-kakıs, bağırıs-cağırıs hic yoktu herkes lay lay stada giriyordu..!! Ve tribünler; son yılların en sağlam tribün performansının sergilendiğini rahatlıkla iddia edebilirim.! Evet bunda erken gelen golun de etkisi muhakkak vardır ama o ne tribündü kardesim.? Bir dakika ne durduk, ne de sustuk, gencinden yaslısına, kadınından cocuğuna herkes tezahuratlara eslik ediyor ve eğleniyordu..!! Kacırılan gollerde bile negatif bir tavırla yuhlamak yerine alkıslıyorlardı..!!
Tabiiki iki macta yasa düzenlemesinin tribünlere olumlu-olumsuz yansımasını gorebilmemiz ve değerlendirebilmemiz zor ama gercekten uygulanır ve uyulursa ozellikle Fenerbahce tribünlerine kesinlikle olumlu yansıyacağını düsünüyorum..!!

Hiç yorum yok: