24 Mayıs 2011

Sampiyonluk icin..!!

Sivasspor 3-4 Fenerbahce
Oncesi;
# Bütün bir sezonun finali, geçen sezonun bi nebze unutulması, önümüzdeki yıllara "Kocaman" umutlarımızın taşınması vs vs Sivas maçının bizim icin ifade ettiği şeylerden bazılarıydı..!! Bütün bunlardan sonra Kadiköy ve civarı sanki mac varmışcasına dopdolu, cıvıl cıvıldi..!!
# Son dönemlerde gelenek haline getirdiğimiz üzre Fenerbahce’li bloggerlarla Cadde’de buluşup 2’inci bulusma noktamız olan Caddebostan sahiline geçtik..!! Sanki maç icin degil de bir festival icin toplanılmıştı, yeşil alanlarda insanlar çimlere uzanmış muhabbetler döndürüp, marşlar, şarkılar söylüyordu..!! Eee tabiiki bizde hemen içkilerimizi, çerezlerimizi alıp ortama ayak uydurduk..!! ;)
# Yapılan sohbetlerin genel konusu şampiyonluk değil(o konunun yanından bile geçmedik!;)) yavaş yavaş şekillendirmeye çalıştığımız tribündeki oluşumumuzdu..!!
# Yeni ziyaretimiz icin hedef seçip üzerine yoğunlaşma kararı aldık..!! Gerçekleşirse güzel bir sürpriz ve anı olacagından şüphem yok..!!
# Maç saati yaklaşınca izleyeceğimiz mekana tezahuratlar eşliğinde yürüdük..!!
# Mekan Ciftehavuzlar’da çokta büyük olmayan ama güzel bir Pub olan Pasific’ti..!! Içerisi maç saati tıklım tıklım olmuştu.! Sadece bizim gurup 25 kişi kadardık..!!
Mac;
# Andre Santos henüz maçın başlarında Izmir’de attığı golün aynısını Sivas kalesine yollayınca “Tamam oldu!” deyip, ard arda golleri kaçırıp ve akabinde de 20’inci dakıkada kalemizde sezonun en kötu golünü görünce kısmı bir de-ja-vu yaşamadım(k) dersem yalanın babası olur..!! Allah’tan devre bitmeden Selçuk Sahin’in uzaktan şutuyla golü bulup soyunma odasına 2-1 önde gitmeyi başardık..!!
# Ilk devre hakkında herkesin ortak görüşü; takımın gergin oldugu ve sahada cok gereksiz paniklemeler yapmalarıydı..!! Gökhan’ın sakatlanmasından sonra oyuna devam etmek istemesi de bu maçta cok büyük bir bedel ödememize sebep olabilirdi..!!
#Aykut hoca ikinci yarıya cok yerinde bir Stoch-Baroni değişikliğiyle başladı..!! Alex 50’inci dakikada frikikten bu seneki 28’inci golünü attı ve bize maçta en rahat oldugumuz 15 dakikayı tezahuratlar eşliğinde izletti..!! Sivas’in 65’deki golüne dakikası dolmadan yeni Uche’miz cevap verince son dakikada yediğimiz gole rağmen 90’ıncı dakika sonunda galibiyetimiz ve şampiyonluğumuzu kazandık..!!
Sonrası;
# Bu maçın sonrasında anlatılacak o kadar cok şey ve bunları anlatmamıza yarayacak o kadar az kelime var ki..!?
#Ağlayarak, gülerek, birbirimize sarılarak, şarkılar söyleyerek Cadde’ye yürüdük..!! Maçın son düdüğünden 1 saat sonra herhalde 50, 60.000 kişi dolmustur Cadde’ye..!! Meşaleler, ve korna sesleri eşliğinde sarı-lacivert bir karnaval yaşanıyordu..!!
# Maçtan önce Volkan “Biz bu kadar uzun süre(4 sene!;)) alışık değiliz şampiyon olmamaya.!” demişti.! Gerçekten öyle, biz dayanamıyoruz o cadde’de kutlama yapmamaya, eğlenmemeye..!! Mümkünse lutfen bir daha bu kadar ara olmasın..!! ;D
Beğenmedim;
# TFF’nin şampiyonluk kupasından 2 tane yaptırıp birini Sivas’a, digerini de Karabük’e göndermemesini..!! Sampiyon olduğumuz da eger Sivas’ta bize kupamız verilmiş olsaydı, saat kaç olursa olsun futbolcularımız Cadde’ye gelecek ve beraber sabaha kadar eğlenecektik..!! Federasyon’un Lig tv’nin kurallarına göre yönetilmesinden bıktım..!! O aksam sıcağı sıcağına yapılacak kutlamanın yerini hicbir şey tutmaz, tutamaz..!!

Hiç yorum yok: