10 Mart 2009

Watchmen..!!

Yıl 1985, Yer Nixon'un başkanı olduğu Amerika Birleşik Devletleri, Soğuk savaş olanca "soğukluğuyla" devam ediyor..!! Sovyetler Birliği ve Amerika arasında Nükleer gerilimin tırmandığı zamandaki bu "alternatif" Dünya'da insanlar ve süper kahramanlar birlikte yaşarlarken çıkan bir yasa bütün süper kahramanların maskelerini çıkartmasını emreder..!!
Hepsi bu yasaya uymaz ve gizli gizli Süper Kahramanlıklarını icra ederler..!! Birgün The Comedian adıyla tanınan Edward Blake'in öldürülmesiyle hikaye başlar..!!
300 filminden bildiğimiz Zack Snyder'in elinden çıkan Watchmen ilk olarak 12 sayı halinde 1986 yılında bir çizgi roman olarak ortaya çıktı, benim haberimin olması ise The Simpsons'ın bir bölümünde Bart sayesinde oldu..!! Dünya genelinde birçok ödül sahibi olan Watchmen, Time dergisinin "1923 yılından bugüne kadar yayınlanan en iyi 100 çizgi roman" listeside de yer aldı(ve Tanrı Google'ı yarattı..:))..!!
2,5 saatlik süresine rağmen hikayesi, kurgusu ve etkileyici soundtrack'ı ile inanılmaz görsel bir şölene dönüşen Watchmen'in başlıca rollerinde Malin Akerman(Silk Spectre II-Laurie Jupiter), Matthew Goode(Ozymandias-Adrian Veidt), Carla Gugino(Silk Spectre-Sally Jupiter),Billy Crudup(Dr.Manhattan-Jon Osterman), Jackie Earle Haley(Rorschach-Walter Kovacs), Patrick Wilson(Nite Owl II), Jeffrey Dean Morgan(Comedian-Edward Blake) yer alıyor..!!



Hiç yorum yok: