29 Mart 2009

Enki Bilal..

Ünlü Fransız çizer Enki Bilal 28 Mart 2009 Cumartesi günü, saat 14:00'de, Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu'nda(Yapı Kredi Kültür Merkezi, İstiklal Caddesi, No: 161-161A, Kat: 1 34433 Beyoğlu, İstanbul) hayranları ile buluşacak..! 2 Mayıs’a kadar sürecek serginin açılışına 1951 Belgrad doğumlu sanatçıda katılacak..! Sanatçının Türkiye’deki(bekli de dünyadaki!) en büyük fanlarından biri olan Murat Can Şerbetçi’nin uğraşları ile gerçekleşecek sergide, Bilal’in orijinal eserleri, nadir bulunan Horus heykeli ve Hyperion saati ile Şerbetçi’nin uzun yıllar boyunca topladığı özel koleksiyonuna ait imzalı-sayılı baskılar, afişler, heykeller, kartpostallar vs. bulunacak..!!
Müslüman bir Boşnak ile Çekoslavak bir annenin Paris’te büyüyen iki çocuğundan biri olan Enki Bilal(Enes Bilaloviç) Fransa’daki yaşantısının ilk yıllarında tanıştığı ünlü çizgi romanlar Tenten ve Spirou sayesinde çizerlik macerasına başlar..!! Çizimlerini Asterix’in yaratıcısı Rene Goscinny’ye gösteren Bilal’in ilk hikayesi 15 yaşındayken Pilote’ta çıkar...!!
En ünlü eserleri Memoires d’Outre-espace, La Foire aux Immortels, Parti de Chasse, Froid Equateur(1992’de lire dergisi tarafından “En iyi kitap” ödülünü alan tek çizgi roman) olan çizerin 2095 yılı New York’unda geçen bir hikayeyi anlatan Immortel adlı birde filmi var…!!

Hiç yorum yok: