4 Eylül 2010

Seyircisiz bile 4 - 4 'luk..!!

"Bugunden itibaren blogda Basak'in yazilarina da yer verecegimizi bildirip son Manisa mac yazisiyla kendisine "Hosgeldin" diyoruz..!!"

Geçtiğimiz hafta içi Avrupa defterini kapayan, hafta sonunda kendi evinde seyircisiz oynayan, bu sartlar altinda hem fiziksel hem de psikilojik olarak maca geriden baslayan bir Fenerbahce’nin kendisinden beklenmeyen bir performans sergileyerek aldigi sonuc bence oldukca iyiydi.

Tabiiki hala devam eden, ’acilen’ cozulmesi gereken sorunlar yok mu, var. Defans sıkıntısı! Lugano ve Bilica’nin surekli rakibe pas vermeleri ve aralarindaki koordinasyon bozuklugu cok buyuk bir sorun. Atilan 4 tane gole ragmen Manisa’ya verilen pozisyonlar da yenilir yutulur cinsten degil. Yedigimiz gollerle goruyoruzki savunmamiz ve orta sahamiz alarm sinyalleri veriyor. Lig baslangicinin oncesine donersek aslinda bu sorunlarin sebeplerini bence daha net gorebiliyoruz: Daum’un gec istifasi, Aykut Kocaman’in gorevin basina gec getirilmesi, transferlerdeki gecikmeler...

Ben bu tip degisiklikler yasayan bir takimin tam anlamiyla toparlanmak icin bir surece ihtiyaci olduguna inaniyorum ve gectigimiz ilk 3 hafta da bunun gostergesiydi. Su an ilk yapilmasi gereken stoper ve on libero transferlerinin acilen yapilmasi yoksa Bilica ile isimiz cok zor ve hatta tehlikeli. Bu sorunun cozulmesiyle Fenerbahce’nin gidisatinin buyuk olcude duzelecegini dusunuyorum.

Simdi herkes diyorki Manisa bu kadar kotu oynamasa sonuc daha farkli olurdu, Fenerbahce aslinda kotu bir performans sergiledi, maci alirken cok pozisyon verdik vs. Bunlarin hepsi dogru olabilir ama bunun yaninda bence su noktalari da unutmak takima haksizlik olur:

  • Hafta ici kapanan Avrupa defterinin yarattigi psikolojik ve fiziksel baskiyla ve cezasi nedeniyle seyircisiz ciktigi bir maci 4 golle tamamlamis olmamiz
  • Ligin basindan beri kendi sahamizda cezali oldugumuz her iki macta da 4’er golle sahadan galip ayrilmamiz
  • Ilk 3 maci toplam 10 golle tamamlamamiz

takimin gerceklesen degisimler sonucunda, icinde bulundugu adaptasyon sureci de goz onunde bulundurulunca, bence kesinlikle takdir edilmesi gereken faktorler.

Bir de mutlaka belirtilmesi gereken Okan Alkan! Gokhan Gonul’un sakatligi nedeniyle, Aykut Kocaman’in herkese supriz yaparak sag kanatta oynattigi muthis oyuncunun performansi, Alex’e assistleri ve ozellikle de kazanma hirsi bence alkislanacak turdendi. 18 yasindaki genc futbolcunun cok daha iyi yerlere Fenerbahce ile gelmesini diliyorum Onumuzde Kayseri deplasmani ve sonrasinda da Besiktas derbisi var.

Eger gerekli transferler yapilir ve zayif noktalar guclendirilirse ben FB’nin asamayacagi bir engel olacagina inanmiyorum. Bu sezon Fenerbahce bizi hayal kirikligina ugratmayacak! .


Hiç yorum yok: