4 Kasım 2009

Keşif ziyareti..!!

Dün akşamki maç için, Şampiyonlar Ligi sponsor firmalarından Heineken'den gelen maç biletini aldığımda Grafite'siz de olsa son Bundesliga şampiyonunu izleyeceğim için çok sevinmiştim..!
Bu statda Milli maçlar ve Fenerbahçe'nin maçları haricinde izlediğim ilk maçımdı, aslında bunu Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi bir "keşif"olarak değerlendirebiliriz :)..!! Maç başladığında Beşiktaş'ta daki Ernst eksikliği tribünlerin moralini ne denli bozduğunu rahatça görebiliyordunuz, Rüştü'nün eksikliğini ise taraftarlar "büyük maç sendromuna!" bağlamışlardı..!! İlk yarıda Wolfsburg'un bulduğu golden sonra ikinci gole kadar morallerini bozmamaya çalışan tribünler, Dzeko'nun golünden sonra kendilerini tutamayarak futbolculara(Ferari dışındakilere.!), Mustafa Denizli'ye ama en fazla da Yıldırım Demirören'e tepki gösterdiler..!!Beşiktaş tribünleri bence desibel hikayelerini bir kenara bırakıp, Fenerbahçe taraftarının yabancı takımlar ile oynanan maçlarda takımını nasıl desteklediğini örnek almalı..!! Top Wolfsburg'lu futbolcularda, adamlar sağlı-sollu saldırıyor tribünler kendi aralarında "Kartal gol gol gol, kartal gol gol gol.!" başka bir şey yok..!! Ne bir ıslık ne başka bir şey, kim hatırlamıyorum ama bir yorumcu Çarşı için "kendilerini eğlendiriyorlar.!" demişti, dün akşam anladım neden öyle dediğini..!!
Birde, benim bulunduğum yerden yukarıda olduğu için göremedim ama tribünler kendisini istifaya davet ederken, Demirören'de onlara bağırarak, el-kol hareketleri yaparak cevap vermiş..!!
Bunun adı herhalde başkanın her fırsatta dile getirdiği "Beşiktaş'lılık duruşu.!" değildir dimi..!?
Maç esnasında tribünlerden Demirören'e inciler;
"Yee-teer Yıldırım
Demirören, yee-teerr!!"
"S***tir ol git, başkan, s***ktir ol git..!!"
"Kadıköy'de maça gitsene, git-se-nee..!!"
"Gaziantep'e başkan olsanaa..!"
Bu da Mustafa Denizli'ye;
"söylesene **ne hoca, takım niye oy-na-mı-yoorr..!?"

Hiç yorum yok: