16 Mart 2010

Beşiktaş gibi dostum olacağına, Galatasaray gibi düşmanım olsun..!!

Pazar akşamı oynanan Galatasaray-Ankaragücü maçında gerçekleşen bir olay vardı, hani şu 2 gündür Fenerbahçe blogları(1-2'de Beşiktaş.!) haricinde pek bir yazı-yorum görünmeyen Kamil Özen isimli bir arkadaşın Galatasaray tribününden düşmesi-atlaması-atılması olayı..!!
Dün televizyon programında biraz M.Demirkol, bugün de köşesinde Gürcan Bilgiç değinmiş konuya..!!
Bu konuyla ilgili aslında onore ve ORTEGA çok güzel birer yazı yazmışlar, ama benim değinmek istediğim konu bu değil..!!
Benim aslında canımı sıkan Beşiktaş'lıların akıl almaz Galatasaray sevdaları..!!
Ulan adam (%90)sizin taraftarınız, tamam gitmiş alaksız bir Galatasaray maçına, neymiş Sarbi 3'lü çektirirken "Beşiktaş" diye bağırmış(Kamil'da az Kamil değilmiş hani.!:)), o anda tribün karışmış ve sonuç kafatasında iki çatlak ve sol kolunda kırık..!!
Tamam da hala kimseden "yok bizim değil şunu taraftarı, bunun taraftarı.!" dışında ses seda yok, hayır adamcağızı sahiplenen de yok işin traji-komiği..!!
Kamil gerçekten Beşiktaş taraftarı olmayabilir ama şimdilik biz Beşiktaş'lı olduğunu düşünelim..!!
İnsanda biraz cesaret olur bu kadar korkmayın, biraz sesinizi çıkartın..!!
Sizin Galatasaray'la aranızda oynanan maça neden sadece derbi(FB-GS maçları için ezeli rekabet derken.!) diyorlar biliyormusunuz, hiçbir zaman ne sahada ne de tribünde gerçek bir rakip gibi duramadığınız için..!!
Bu gibi olaylarda taraftarınıza sahip çıkamadığınız için..!!
Beşiktaşlı duruşu dediğiniz olayı bir türlü ortaya koyamadığınız için..!!
Bi yangın yapın, iki gider yapın, en azından çıkın deyin "bizim taraftarımız olup olmadığı belli değil, belli olsun konuşuruz..!"
Yok ama olurmu siz ilk maçta(2 hafta sonra!) yine kolkola gidersiniz stada, kendi aranızda oynanacak ilk maçtan önce de yine başkanlarınız buluşur, dostluk şarkıları söylersiniz, o maçta hakemin Galatasaray lehine yapacağı hataların hiç önemi olmaz, yabancıya gitmesin yeter mantığı..!!
Hani biz deriz ya "Eğer biz şampiyon olmayacaksak, kim olursa olsun.!" siz neredeyse "Biz olmayalım onlar olsun.!" diyecekseniz korkum o..!!
İştebu sebeplerden yıllardır söylerim, yine söylüyorum,
"Beşiktaş gibi dostum olacağına Galatasaray gibi düşmanım olsun..!!"Foto Furkan Zengin'in Blogu Sleeping With Ghosts'tan..!!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu olay Fenerbahçe Stadında olsa darbe olurdu. Fenerbahçeli blog sahipleri medya ayağı olarak içeri alınırdı.

azapaza dedi ki...

hayır bjklilerden gür bir seda ile ne işin var senin orda sorgulaması yerine, yahu kapalıda beşiktaş diye bağrılır mı sorgulaması duymak hakikaten çok garip.aynı şekilde gslılar için de geçerli.

Adsız dedi ki...

Ceza 100 bin lira :) Kargalar güldü buna.