14 Temmuz 2011

Cadde’den Uzunçayır’a.

 Yıllardır tribünlerde ve sanal alemde Aziz Yıldırım'a hep bir tepkimiz vardı, aslında bu tepki Fenerbahçe'ye olan sevgimizdendi...!! 10 temmuz pazar günü işte o sevgi sebebiyle Fenerbahçe’ye ve dolayısıyla Aziz Yıldırım'a sonuna kadar sahip çıkmak adına Cadde’de bir yürüyüş düzenlendi..!!
Daha önce Topuk Yaylası adlı posta da belirttiğim gibi polisin engelleme çalışmalarına rağmen taraftar bu yürüyüşü düzenleme konusunda çok istekliydi ve mutlaka düzenlenecekti..!!
Biz Topuk Yaylası’ndan dönüş yolundayken Cadde’den kalabalığın her geçen saat, dakika Şaşkınbakkal civarında arttığı haberleri geliyordu..!! Ve bu gelen telefonlar zaman ilerledikce binlerden değil onbinlerden bahsetmeye başladı (Emniyetin rakamlarına göre Cadde yürüyüşüne 75bin kişi katılmış!)..!! Cadde’deki bu yoğun kalabalığı görüp duygulanıp bir bankta oturup ağlayan bir adamın haberleri de gelmişti bize..!! Son günlerde bütün Fenerbahçe’lilerin hissettiklerini her yerde korkmadan, çekinmeden savunan bir adam; Ogün Altıparmak’tı o ADAM..!!
 Yolu bizim için gitgide uzatan bu haberlere moral bozucu olanlarda ekleniyordu..!? Mesela; Hiçbir çıkar(!) gözetmeksizin, sadece gönül verdigi takımına ve başkanına destek vermek için orada olan Fenerbahçe taraftarına iktidara yönelik tezahüratları nedeniyle küfreden ve tartaklayan GFB’nin tutumu gibi..!! GFB’nin Cadde yürüyüşündeki tutumuyla ilgili yine bu gurubun üyelerinden sıkı bir Fenerbahçe’li ve tribüncu olan Alp Burak isimli kardeşimizin facebook’ta kaleme aldığı yazıyı da buradan okuyabilirsiniz..!!
Neyse biz yürüyüş başladıktan 1 saat kadar sonra topluluğun başlarına yakın kısmına Göztepe’den dahil olduk ve sloganlarımızla stada doğru yola devam ettik..!! Daha stada varmadan Aziz Yıldırım’ın tutuklu olarak yargılanacağı ve bunun için Metris’e gönderileceğini duyup üstüne de Forzabeşiktaş’ın koyduğu kaypak introyu görünce iyice gerilen taraftar Şükrü Saracoğlu’nda bitireceği yürüyüş için kendine yeni bir rota belirledi; Boğaziçi Köprüsü..!!
Kızıltoprak’tan sonra köprü istikametine doğru dönünce bu noktadan sonra çevik kuvvet ekipleri, diğer istikamette bize paralel yavaş yavaş peşimizden gelmeye başladı..!! Uzunçayır metrobüs istasyonu'nu geçtikten sonra dağılanlardan dolayı aşağı yukarı 20bin kişi kadar kalmıştık, köprüye doğru yokuş yukarı çıkmaya başladığımızda ilk önce arkada kalanlarla aramıza girerek bizi bolmeye çalışıp başaramayan çevik kuvvet gurupta ciddi bir çoğunluğa sahip kadın ve çocuklara rağmen hiçbir “dağılın, durun” uyarısı yapmadan biber gazı(söylentiye göre arada hardal gazı da sallamışlar!) ile müdahalede bulundu..!! Bu müdaheleyle bir anda ortalığı beyaz duman kaplarken, rüzgar nedeniyle hızla dağılan gaz, büyük bir alanda etkili oldu..!! Gazdan etkilenen taraftarlardan bazıları metrobüslere girerken büyük çoğunluğu da sokaklara dağıldı..!!
O gün 70binin üzerindeki taraftar en ufak bir olay bile çıkarmadan, sadece slogan ve tazahuratlar eşliğinde yürürken, bize müdahele eden çevik kuvvet’e telsiz üzerinden  Fenerbahçe taraftarı için  “kurşun sıkabilirsiniz!” açıklamasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Emniyetinin Komiser’i için de, inşallah bölücülerden tokat yerken, onları sınır da karşılarken de bu kadar kararlı olabilirsin amirim..!!
 Ve şimdi; Genc, yaşlı, kadın, erkek arkadaşlarım, Görünen o ki Fenerbahçe Spor Kulübünün geleceği artık bizim omuzlarımızda yeniden şekillenecek..!! Bizim gösterdiğimiz ve göstereceğimiz tutum ve duruş bizden sonraki Fenerbahçe’lilere örnek olacaktır..!! 10 temmuz pazar günü bunun ilk adımıydı, simdi guruplaşmayı bir kenara bırakarak mücadeleye her zamankinden daha sağlam hazırlanmalıyız..!! Unutmayın; Fenerbahçe’li olmak bugünlerde bir çok olumsuzlukla, bir çok kişiyle ve bir çok kurumla(!) mücadele etmek anlamına geliyor..!! Hayatımın ilk 10 yılını saymazsak, 30 yıllık Fenerbahçe'liyim ama kendimi şu günler de oldugu kadar “Fenerbahçe'li” hiç hissetmemiştim..!!
Eğer sizde böyle hissediyorsanız emin olun DAHA YENİ BAŞLIYOR..!!


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe taraftarı için “kurşun sıkabilirsiniz!” açıklamasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Emniyetinin Komiser’i için de, inşallah bölücülerden tokat yerken, onları sınır da karşılarken de bu kadar kararlı olabilirsin amirim..!!(BU KISMI ASLINDA BİÇOK ŞEYİN ÖZETİ SANKİ)