13 Haziran 2011

Pazar pazarı..!!

Moto2;
Güne çok erkenden kalkıp oyumu kullanarak başladım ve iyi bir kahvaltının ardından Moto2'de yarışan ve sezonun 7’inci ayağından puan çıkarmaya çalışacak Kenan Sofuoğlu’nu izlemek için tv’nin karşısına geçtim..!! Kenan 12’inci sırada başladığı Silverstone pistindeki yarışmayı 2’inciliğe kadar yükseldiği sırada kayıp-düşerek 8’inci tamamlasa da bence bu sene yaşadığı birçok talihsizliğe rağmen iyi götürdü..!! Eğer 8’inci yarış olan Hollanda/Assen’de podyum görürse büyük olasılıkla sezonu ilk 5’te bitirir..!!
 Formula1;
Herşeyden önce Formula1'i TRT hangi akla hizmet şifreli yayınlıyor bunu bir türlü anlayamayacağım..!? Bu şifre sayesinde eminim bir çok Formula1 sever son yılların en keyifli yarışını izleyemedi..!! Kanada/Montreal’de G. Villeneuve Pisti'nde yapılan yarışın ilk turlarında McLaren’in iki pilotu Lewis Hamilton ve Jenson Button çarpışıp kaza yapınca Hamilton yarış dışı kaldı..!! 25’inci turdan sonra yoğun yağış yüzünden tam 2 saat ara verilen, devamlı güvenlik bayrakların sallandığı ve sık sık güvenlik aracının ardından devam edilen yarışın galibi Hamilton’dan sonra Fernando Alonso’ya da çarparak yarış dışı bırakan, toplam 6 kez pit-stop yapan Jenson Button oldu..!! 4 saat 10 dakika süren Kanada GP'de Vettel 2’inci Webber ise 3’üncü olurken Michael Schumacher’da 4. sırada yer aldı..!!
NBA;
Dallas Mavericks serinin 6’ıncı maçında Miami Heat’i 105-95 yenerek şampiyonluğunu ilan etti..!! Dallas taraftarı degilim ama bu şampiyonluğa, kendileriyle tv karşınında öksürerek-sümkürerek dalga gecen Wade&Lebron panpalara kapak yapan Dirk Nowitzki, J.Kidd ve P.Stojakoviç reyizler adına sevindim..!!
Martin Palermo;
37lik Martin Palermo’nun vedası da günün üzücü anlarındandı..!! Boca’nın La Bombonera’da Banfield 1-1 berabere kaldığı, Maradona’nın da izlediği son maçından sonra "El Loco" gözyaşlarına hakim olamamış..!! Kazandığı 13 kupa, attıgı 200’ün üzerinde gol, gol krallıkları ve “En iyi Futbolcu” ödüllerı ile dolu bir kariyer sahibi olan futbolcunun son sözleri ise; "Burada çok şey kazandım.! Evet ben futbolu bırakıyorum ama umarım futbol beni bırakmaz.?!"
 Ve seçim;
Şırnak'ta halka el bombasının atıldığı, Diyarbakır'da halkın üzerine ateş açıldığı, Van'da bir adayın 4.000 oyunun geçersiz sayıldığı, Hakan Şükür'ün milletvekili olduğu, Kütahya ve Bayburt'ta ve 1-2 ilde daha 1(bir) oy alan milletvekili adaylarının olduğu, Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu siyasilere bağlamaya calışan(!) Trabzon'dan AKP’ye %60 oy çıktığı bir seçimi ve sonuçlarını yeni Başbakan’ımız Saruman’ın balkonuna çıkarak tam bizi kucaklayacağı yerde izlemeyi bıraktım..!!
İnşallah hepimiz için hayırlı bir seçim olmuştur...

Hiç yorum yok: