25 Ekim 2010

Derbi(mi?)..!!

Haftaya başlarken Galatasaray'ın durumundan(eksikler, hoca vs.) dolayı başta kendi yönetimimiz ve futbolcularımız tarafından yapılan açıklamalardan dolayı zaten bir türlü giremediğim derbi havası maç günü saat 3 gibi polis tarafından gözaltına alınmamdan(kırmızı bültenle aransam bu kadar olurdu.!) sonra biraz gaza gelmemi sağladı..!!
Polis teşkilatına yaptığım 'bağış' sayesinde yarım saat sonra özgürlüğüme ve arkadaşlarıma kavuşarak stada gittiğimde genel ruh durumunun da hiçte iç açıcı olmadığını görmem pekte uzun sürmedi..!!
Hiç öyle 'derbi günü' gibi olmamasına rağmen biraz alkol takviyesiyle havaya girmeye çalışarak stada girdik..!! İlk 10-15 dakika sonrasında sahadaki futbolcular ve tribünler kolkola maçı vermek adına gerekenleri yapınca belki gerçekten tarihi fark olabilecek bir maçta 1 puanı gol atamadan alabildik..!!
Yıllar yılı ne zaman bir maç öncesi kulüpten ve futbolculardan fair play çağrıları yapsak sonuç bu oluyor..!! Geçen seneki Trabzon kupa ve son lig maçından öncede böyle ortamlar hemde kendi tarafımızdan yaratılmıştı..!! Olmuyor işte bize yaramıyor, bize gergin-stresli ortamlar daha çok yarıyor..!!
Bunu yıllarca en basitinden Galatasaray maçlarında görüyorduk..!! Hayır ben demiyorum 'kıralım-yıkalım' ama özellikle bu derbilerin havasında zaten olan gerilimi tribünleri yokettiğim(n)iz gibi yok etmeyelim..!! Sonra adamlar üçlüde çektirirler, 'gittik, ezdik,elimizden kaçırdık' edebiyatı da yaparlar..!!
Edit: Gözaltına alınmam köprüde 17-18 yaşındaki Fenerbahçe formalı bir kıza itlik yapan 3-5 Galatasaray'lıyla dalaşmamdandır, yanlış anlaşılmasın..!!

Hiç yorum yok: