20 Haziran 2009

Fia vs Fota..!!

Formula 1'de mücadele etmekte olan FOTA üyesi 8 takım (Ferrari, McLaren-Mercedes, Renault, Toyota, Red Bull-Renault, Toro Rosso-Ferrari, BMW Sauber ve Brawn GP-Mercedes) bu sabah yayınladıkları bir bildiri ile sezon sonunda Formula1'den çekileceklerini ve yeni bir yarış serisi kuracaklarını açıkladı..!!
FIA'nın bugün Silverstone'da ikinci serbest antrenman turları sürerken FOTA'nın açıklamalarına cevabı resmi siteden biraz sert bir şekilde geldi;
"FOTA'nın Formula 1'den ayrılarakbir yarış serisi kurma yolundaki tehdidini incelemiş bulunuyorlar. Genel olarak FOTA'nın, özel olarak da Ferrari'nin hareketlerinin, kontrat ilişkilerini kasıtlı olarak bozma, rekabet yasasının vahim şekilde ihlali ve Ferrari'nin yasal sorumluluklarını hiçe sayması gibi, yasaları çok ciddi olarak ihlal ettiği görülmüştür. FIA zaman kaybetmeden bu konuda yasal işlemlere başvuracaktır..!!"
Yine FIA'nın bugün yaptığı bir açıklamaya göre 2010 katılım listesini (FOTA'nın açıklamasına rağmen.!) askıya aldığını açıklaması bütçe sınırlamasından vazgeçilebileceğine , yani FIA'nın geri adım atacağına yorumlayabiriz..!!
Yani yemedi..!!

Hiç yorum yok: