22 Temmuz 2011

Fenerbahçe 0-0 Shaktar Donetsk(2011-12 Sezonu Hazırlık Maçı)

 Fenerbahçe 0-0 Shaktar Donetsk(2011-12 Sezonu Hazırlık Maçı)

Öncesi;
# Artık her maç öncesi olduğu gibi Fenerbahçe’li bloggerlar’la Nazlı’nin orada buluşup muhabbet etmek için nispeten daha sakin olan Kalamış sahiline indik..!! Tatil için aramızda olmayanlara rağmen her maç ve organizasyonda giderek kalabalıklaşıyoruz..!! :)
# Sahilde yaptığımız muhabbetler de en çok dikkatimi çeken şey; Başkani sevmeyen çoğu Fenerbahçe’linin bile bu günlerde vicdanına(!) yenilerek bu mücadelede en ön saflarda yer alması..!!
# Maçın bir “Hazırlık maçı” olmasına rağmen Saraçoğlu ve civarı normal bir lig maçı varmışcasına doluydu.!! Fenerium’lar da resmen izdiham yaşanıyordu..!!
# Güiza’nin maçın başına tribünlere kadar gelip taraftarlarla sarılması ve taraftarın ona tezahuratı harikaydi..!!
# Tribünlerde gerçekten Aziz Yıldırım maskeleri ve beklediğimden çok daha fazla kişinin üzerinde Aziz Yıldırım t-shirtü vardı..!!
# Futbolcularımızın uçurduğu beyaz balonlar ve “En büyük delilimiz alın terimiz” pankartı güzeldi..!!

Maç;
#Maçın başında Okul Açık’taki “Fenerbahçe Türkiye’dir” kreografisi iyiydi ama nedense diger kreografiler kadar net bir görüntü oluşmadı..!!
# Maçın başlarında ilk olarak foto muhabirlerine daha sonra da basın tribününe kayan medya protestosundan bütün basın mensupları su, küfür ve tehdit olarak hakkına düşeni aldı ve stadi terkettiler(kovuldular!)..!! Kimse kusura bakmasın ama hak ettikleri buydu..!! QTM ilk önce taraftarı bu derece doldurup, çıldırtacak ne yaptığını oturup düşünsün bence..!?
# Yıllardır maçlara giderim ama Saraçoğlu’nda bu kadar yoğun küfürlü tezahürat ne gördüm ne de işittim..!!
# Maçın ikinci yarısıyla birlikte sahaya atlamalar da başladı, bir iki taraftarı futbolcularımız sakinleştirip dışarı çıkartırken 60 küsur da taraftarın galeyana gelip sahaya inmesine özel güvenliğin giren bir taraftara tam da Migros tribünü önünde yaptığı sert müdahele neden oldu.! Sonrasında da tribünler sahaya aktı..!!
# Sahanın içine bakarsak bu dakikaya kadar fena top oynamıyorduk aslında.!? Yok lan şaka şaka, kim bakıyorduki sahadaki oyuna..?
#Taraftarın öfkesinden kaçarak kurtulan özel güvenliklerin aksine iki takımın oyuncularına da (üzerlerinde beyaz-mavi yıldız formalı olanlara gösterilen sevgi hariç!) kimse bulaşmadı..!!

Sonrası;
# Aziz Yıldırım’ın 13 sene uğraşğı küfürsüz-kavgasız tribünler hayali bir gecede bozulduktan sonra herkes yavaş yavaş staddan ayrıldı..!!
# Stad boşalırken Aziz Yıldırım maskelerinin olduğu kolilerin de kaybolduğu söyleniyor..!! ;)
# Bütün gün boyunca ortalarda gözükmeyen emniyetin Uzunçayır’da yığıldığını görünce içimden “Herhalde yine köprüye yürüyeceğimizi düşündüler!” diye geçirdim..!!

Beğendim;
#Dün Fenerbahce taraftarının yaptıgı bütün tezahüratları ve özellikle basına verdiği tepkiyi çok beğendim..!! Ayrıca maçtan sonra Shakhtar Donetsk'in kaptanı da olan Hırvat futbolcu Dario Srna’nın yaptığı “Maçın yarıda kalması hoş olmadı ama o stadda hayatım boyunca gördüğüm en iyi atmosferlerden birini yaşadım.! acıklamasını da beğendim..!! Elin yabancısı bizi anlıyor ama Türkiye’nin 4/3’u derdimizi anlamıyor ya, yazık çok yazık.?!

Beğenmedim;
# Dün ile ilgili beğenmediğim tek şey sahaya girip hatıra fotografı çektirme peşinde olanlardı..!! Malesef aramızda tribünlerde yapılan isyanın bu olmadıgını-olamayacağını idrak etmesi gereken çok adam var..!?

Dip Not;
# Adelet duygusunu bu kadar zedelerseniz insanlar da kendi adeletini aramaya başlar... Ve düşürmezseniz şerefsizsiniz...

Hiç yorum yok: