22 Şubat 2009

Şerefe..!!

"Önce şişeye uzaktan bakılacak ve hallenilecek.. Sonra önce su, arkasından rakı konulacak.. Kadeh yavaşça alınacak ve koklanacak, amaç akciğerlerinde nasibini almasını sağlamak..!! Ardından yarım yudum alınacak, arkaya yaslanılacak ve dişlerin arasından hava çekilecek.. Bu da akciğerler için.. İkinci yarım yudum alındıktan sonra rakı yavaşça yutulacak.. Sonra helezoni olarak sallanılacak.. Niye?? En çok keyif alınan an, rakının gırtlaktan mideye inişi sırasındadır.. Sallanılacak ki, yol uzasın..
Bir bektaşi deve görmüşte "Vay anam ne güzel içer bu.." demiş..."
87 yaşındaki mimar Aydın Boysan'ın şerefe adlı kitabından..

2 yorum:

DE SOUZA dedi ki...

bu sıra takım saolsun,rakı muhabbetimizin canına okuyo,ne tat bırakıyo insanda ne başka bi şey...

tamchee dedi ki...

Eee bizde efkardan içiyoruz zaten..!!