18 Haziran 2011

Şampiyon Aynı..!!

2010-2011 sezonunuda Kadın basketbol takımımızla başlayan şampiyonluk serimiz, sırasıyla Erkek Voleybol takımı, Bayan Voleybol takımı ve Spor Toto Süper Lig’in son haftasında deplasmanda Sivas’ı 4-3 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe futbol takımımız ile devam etti..!! Fenerbahçe Ülker'de dün akşam oynadığı Beko Basketbol Ligi Play-Off finalinin 6’ıncı(altı! ;)) maçında Galatasaray Cafe Crown’u 91-88 mağlup ederek aldığı galibiyetle seride 4-2 öne geçti ve şampiyonluğunu ilan etti...!! Serinin önceki maçlarında rakibini 81-59, 95-74 ve 85-74’le geçen Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol takımımız elde ettiği bu şampiyonlukla 5’te 5 serisinde kendi payına düşen kupayı da müzemize getirmiş oldu..!! Geçen sezon da play-off final serisinde Efes Pilsen'i 4-2’yle geçerek şampiyon olan Fenerbahçe Ülker, bu şampiyonlukla son 5 sezonda 4’üncü kez bu hedefe ulaşmayı da başardı..
Bu seri başladığında hepimizin ortak fikri şampiyonluk kupasını A.İpekçi’deki 2’inci maçta kaldıracağımızdı..!! 2-0 önde gittiğimiz A.İpekçi’den fire verip 3-1’le dönünce bu sefer herkes Sinan Erdem’de bu işin kesin biteceğini düşündü..!! Ama şampiyonluk için süslenmiş Sinan Erdem’de takımımız hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar kötü bir oyun ortaya koyup, tribünlerden de takıma yeterli destek verilemeyince, o kötü oyunumuza rağmen önde götürdüğümüz maçta son saniye basketiyle mağlup olup işi tekrar A.İpekçi’ye getirdik..!!
 Ve son mağlubiyetimizle umutlanan(!) rakip taraftarların önünde oynanan serinin 6’ıncı(altı! ;)) maçından 91-88’lik bir galibiyet alıp şampiyonluğumuzu onların gözünün önünde ilan ettik..!!
Bu şampiyonlukla “hedefi tutturan” takımımız bütün Türkiye’ye “Spor Kulübü” kavramının ne demek olduğunu da gösterdi..!!
Maçın bitimiyle Sarı-Kırmızılı taraftarlar tarafından sahaya yabancı madde yağdırılınca oyuncularımız ve teknik heyet, koşarak soyunma odasına gitmek zorunda kaldılar ve kupa töreni için yaklaşık 1 saat salonun boşalmasını beklediler..!! Rakibimizin yeni başkanının eline mikrafonu alarak taraftarlarını sağduyuya(!) davet etmesi bile yeterli olmadı..!! İki takım oyuncuları arasında bariz olarak gözüken kalite farkının taraftarlar arasında da var olduğunu görmek için, bir Sinan Erdem'deki ortama bir de A.İpekçi’ye bakmak yeterli oluyor..!! Gözyaşlarına boğulan Galatasaray’lı taraftarlar ve oyunculardan Tutku, Shipp ve Haluk vs. içinse üzülmemi kimse beklemesin, hak ettikleri bir son..!!
Simdi önümüzdeki sezon esas hedefimizin Euroleaguae olması şart..!! Eger bu seneki şanssızlıkları yaşamazsak Final Four oynamak hedefininin uzak olmadığını düşünüyorum..!! Hazır Final Fuor’da İstanbul'dayken süper olur süper..!!

Hiç yorum yok: