24 Haziran 2011

£ $ € = Fenerbahçe.!?

   Yıllardır duymaya alıştığımız bir ölçü birimi “Fenerbahçe”..!!
Kimisi yeni yaptıkları-yapacakları transferlerini kıyaslar bizim futbolcularımızla, bu bazen Volkan olur bazen de Gökhan ama en değerli futbolcu ölcü birimi yıllardır Alex’tir mesela..!! Her transfer sezonu Alex’ler havalarda uçuşur, yaratıcı  medyamıza da başlıklarda yardımcı olur “X 10 Alex eder.!” “ölüsü 5 Alex’tir.!” vb..!!
 Kimisi de taraftarını kıyaslar bizimle..!! Her firsatta Fenerbahçe taraftarının her branşta mücadele eden takımlarını, sporcularını desteklemek için salonları, stadları doldurmasını, lisanslı ürün satın alarak kulüplerıne yaptıkları katkıyı gösterir ve kendi taraftarlarından da aynı özveriyi bekler, evet özveri; Asgari ücretin 629 lira olduğu bir dönemde en ucuzu 50-55 lira olan bir formayı alıp ayda en az 1 kere maça gelebilmenin başka tanımı yoktur..!! Hatta BJK başkanı Yıldırım Demirören bir açıklamasında yine Fenerbahçe taraftarının bu tafarını örnek gostermiş ve maçlarına gelen taraftarlarının da lisansli ürünlere yönelmesi için korsan ürün taşıyan taraftarın stada alınmamasını düşündüğünü söylemişti..!!

 Ve tesisler; Aziz Yıldırım’ı seven-sevmeyen, Fenerbahçe’li olan-olmayan herkesin birleştiği belki de tek ortak nokta onun başkanlık döneminde kulübe kazandırdığı tesisler ve baştan sona yenilenen Şükrü Saracoğlu..!! Her takımın taraftarından, sporcusuna ve yöneticisine kadar gıpta ile imrenerek baktığı tesisler..!! Bu tesisler ve stadımız diger takım taraftarlarının da gözünü açmış durumda ve hepsi artık ulaşımı, girişıkışı daha kolay, daha modern, daha fazla kapasitesi olan stadlar istiyorlar..!! Ve ardı ardına yeni stadlar da yapılıyor, açılıyor..!! Kayseri Kadir Has, TT Arena, Şanlıurfa GAP Arena Stadı yapımı biten stadlardan bazıları, Bursaspor, Trabzonspor ve BJK’nın da yeni stad projeleri üzerinde çalıştıklarını biliyoruz..!! En son dün Bolu’ya kulübü icin arazi bakmaya giden BJK basın sözcüsü Mete DürenFenerbahçe'den daha iyisini yapacağız.!” diyerek yeni hedeflerini belirtmiş, Topuk Yaylası tesisleri..!!
Eh ne diyelim ki, Allah hepsine bu dünyadan göçüp gitmeden Volkan’dan, Gökhan’dan, Alex'ten iyi oyuncu, Fenerbahçe'ninkinden daha bilinçli, daha cok taraftar ve Fenerbahçe’ninkinden iyi tesisler nasip etsin..!!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Isabetli bir konuya deginmissiniz. Lakin son cümledeki temenniye "Amin" demeyecegim, degerli renkdasim... Biz basarili olmak icin birseyler yapiyoruz, digerleri bizden daha güzelini yapmak icin didiniyorlar. Farkimiz bu. Onlarin basari kriteri bizi gecmek. Gayr-i Fenerliler de zaten söylemleriyle bunu itiraf ediyorlar. Saygilar