7 Mart 2010

3 puan olsun, bizim olsun..!!

Bir futbol takımı için alınan en anlamlı 3 puan böyle bir şeydir harhalde..!?
Alınan bu galibiyetle haftalardır üzerimizde dolaşan kara bulutları en azından biraz araladık..!!
Maça Tita, Veysel ve Necati gibi ofansif futbolcularla başlayan Antalyaspor ilk dakikalarda Cesur ve açık futbol oynamaya çalışırken bizimkiler biran önce rakibin üzerinde baskı kurup golü bulmaya çalışıyorlardı ama doğal olarak son haftalarda alınan sonuçların verdiği gerginlik hepsinin(Volkan hariç, adamın dünya umrunda değil a.q.) yüzünden okunuyordu..!!
En sonunda Fenerbahçe'de 33'üncü dakikaya kadar süren gol kaçırma yarışını Dos Santos kazandı ve 1-0 öne geçtik..!! Attığımız golde Bursaspor'dan yediğimiz 3'üncü golün aynısıydı..!!
Bu kadar gerginlik inşallah bize yarar diye düşündüğüm anda da Vederson ikinci sarıdan kılpayı sıyrılıp ardından da sakatlanarak yerini Mehmet topuz'a bırkatı..!!İkinci yarıda ise iki takımda kontrollü oyun oynamayı tercih ettiler..!! Tabii sonlara doğru ister istemez strese girildi, özellikle Emre'ye yapılan ama verilnmeyen net penaltıdan sonra..!! Antalyaspor ise maç boyunca en net pozisyonunu bu devre de 83'üncü dakikada yakaladı, Veysel'in kaleci Volkan'ı geçen şutu direğin dibinden az farkla auta çıktı..!! Kalan dakikalarda başka pozisyon olmayınca maç 1-0 üstünlüğümüzle bitti..!!
Şu bi boka yaramayan eksik günlü aydan kurtulduk ya ona da şükür..!!
Maçta göze batanlar;
Güiza; yine net bir gol pozisyonundan yararlanamadı ama sahadaki en istekli futbolcuydu 90 dakika boynca hep koştu..!!
Emre; Tek kelimeyle "kusursuz" oynadı, Alex'in yokluğunda galibiyetin mimarı oldu diyebiliriz..!!
Lugano; 90 dakika boyunca güven verdi ve "bir daha lütfen takımı sensiz bırakma" dedirtti..!!
Bünyamin Gezer; Eyyamcı, kolpacı, sistemin uşağı vs. vs...!!
Antalyaspor'a gelince, onlara sadece "çok iyi oynuyorlar", "mücadeleci takım" geyiklerine kapılmasınlar diyorum, top-mop oynamıyorlar sahada yaptıkları sadece çirkeflik..!!
Kupa maçından sonra Rijkaard'ın Yalçın hakkında söylediklerini düşününce adamın ne kadar haklı olduğunu bu akşam iyice anladım..!!


Hiç yorum yok: