5 Temmuz 2009

Ghost Dog: The Way of the Samurai..!!

Dün D&R'a Guy Ritcihe'nin RocknRolla'yı almaya gittiğimde arşivimde olmayan ve daha önce izlemediğim bir film buldum; Ghost dog:The Way of the Samurai..!!
Baş rolünde Forest Whitaker'in oynadığı bu 1999 yapımı filmin konusu kabaca; Louie(John Tormey) bir gün siyahi bir gencin hayatını kurtarır..!! Kendisine "Ghost Dog" diyen bu genç(Forest Whitaker) hayatını samuray felsefesine(Hagekure) göre şekillendirmektedir ve bu felseheye göre artık Louie'nun "takipçisidir"..! Louie'de onu pis işlerin yapılmasında kullanmaktadır..!! Ghost Dog'un filmde tek arkadaşı da bir kelime İngilizce bilmeyen dondurmacı Raymond'dur(Isaach De Bankole)..!!
Dead Men'i andıran temaların kullanıldığı filmde Jim Jarmusch yine baba bir senaryoyu, baba bir aktörle(yönetmen Dead Men'de de Johny Deep'le çalışmıştı..! ) işlemiş..!!

Filmin harika müziklerinin birde efsanesi var..!!

"Jim Jarmusch filmin müzikleri için Wu-Tang Klan ile görüşmek ister..! Klan'ın menejeri J.Jarmusch'a bir sokağın köşesinde, tenha bir saate randevu verir ama yanlız gelmesini özellikle ister..! J.Jarmusch istenilen saatte yanlız olarak gider ve beklemeye başlar, birden önünde siyah camlı kocaman bir araba durur ve araçtan inen iki iri yarı adam yaka-paça onu içeri sokar..!! İçerde J.Jarmusch'tan filmi anlatmasını isterler oda anlatır ama bulunduğu ortamdan rahatsız olduğu için endişeli(düpedüz korkmuş..!) bir şekilde hikayeyi anlatır..!! Klan J.Jarmusch'tan hoşlanır ve işi alır, onu da aldıkları sokağa bırakırlar..!! Filmin finaline yaklaşıldığında Ghost Dog yolda kendi gibi samuray felsefesine meraklı bir afro-amerikan ile selamlaşır, bu müzikleri yapan Wu-Tang Klan'dan RZA'dır..!! "

Hiç yorum yok: