14 Ocak 2009

Açık Ara Lider..


Türkiyedeki futbol kulüplerinin üçünün haricinde devlete vergi borcu var..

Bu vergi borçlarında Galatasaray açık ara lider.. Kulüplerin, devlete olan vergi borcunun yüzde 70'ini Galatasaray'ın borcu oluşturuyor(ve bu devlet Galatasaray'a stad yapıyor..).. Diğer yüzde 30 ise Ankaragücü, Bursaspor, Kocaelispor ve diğer kulüplere ait. Bu arada Fenerbahçe, Beşiktaş ve Ankaraspor'un ise vergi borcu yok.. Bu kulüpler borçlarını ödemiş durumda..
Gençlerbirliği kulübü de maliye tarafından ciddi bir incelemeye alınmış.. Mali Asbaşkan Şüktü Kızılot'un iddialarından sonra harekete geçen Gelirler Genel Müdürlüğü, Baş Kontrolörü Murat Başaran tarafından yapılan teftişte özellikle iki sezon önce Fenerbahçe'ye giden Gökhan Gönül transferi üzerinde duruyormuş..
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Gökhan Gönül'ün transferi için 1.5 milyon euro ödedik" söyleminden yola çıkılan teftişte, ayrıca diğer futbolcu ve teknik direktörlerin de ödemeleri takibe alındı.. Gelirler baş kontrolörünün, yaptığı incelemede son 5 yılda 30 milyon TL belgesiz harcama yapıldığını tespit ettiği gelen bilgiler arasında..
Kaynak:Vatan

Hiç yorum yok: