13 Ekim 2009

Siebenundzwanzig..!?

27, bu sayı çeşitli Alman milli yakımlarında forma giyen Türk kökenli(bilinen.!;)) futbolcuların sayısı..!!
U15: Okan Kürt (St. Pauli), Can Tuna (Hannover 96), Cihan Yıldız (Schalke 04), Bahadır Özkan (Hoffenheim), U16: Robin Yalçın (Stuttgart), Levent Ayçiçek (W. Bremen), Emre Can (B. Münih), Timo Cecen (Stuttgart), Koray Kacinoglu (Duisburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Sercan Demirbaş (Hamburger), U17: Özkan Yıldırım (W. Bremen), Murat Bildirici (E. Frankfurt), Okan Derici (E. Frankfurt), U18: Onur Cenik (B. Dortmund), Yunus Malli (B. Mönchengladbach), U19: Tarık Camdal (1860 Münih), Cenk Tosun (E. Frankfurt), U20: Rahman Soyudoğru (Freiburg), Taner Yalçın (Köln), İlkay Gündoğan (Nürnberg), Mehmet Ekici (B. Münih), Cihan Kaptan (Bursa), Semih Aydilek (Kayseri), U21: Deniz Naki (St. Pauli), A Milli: Mesut Özil (W. Bremen), Serdar Taşçı (Stuttgart)
Bu listeyi 3-4 dakika google'da dolaşarak yaptım, belki bundan fazlası da vardır bilmiyorum..!! Bunu son Almanya-Rusya maçında Mesut'u izleyince merak ederek aramıştım..!! Belçika'ya yenildiğimiz akşam Mesut Alman Milli takımında harikalar yaratıyordu ve biz belkide milli takımımızda son maçlarda, sahada farkını onun kadar hissettiren oyuncumuz olmadığı için 2010 Dünya kupasına gidemiyorduk..!!
Bu futbolcuları bulup Alman milli takımlarına adapte eden herhalde şu anda Milli takımların başındaki Löw değildi, adamların futbol federasyonları var vede bu federasyon çalışıyor, başarılarda ortaya çıkıp başarısızlıklarda hocanın arkasına saklanmıyor..!! Bu futbolcuları milli takımlar için herhalde en azından 10 yıldır(en azından şu anda U18, U19, U20,U21 ve Amilli takımlarda oynayanları.!) izliyorlardır..!!
Yani aslında demek istediğim, Terim ve ekibi gidince aslında bizde çokta değişen birşey olmayacak, ha belki gelen hoca kısa vadede yeni oyuncular çağıracak ve farklı bir antreman programı uygulayacak ve başarılı olacak ama Rayykard'ın da dediği gibi "herşeyden biraz olacak ama hiç bir şeyi tam olmayacak"..!!
Ve bir olasılık 2112 Avrupa Şampiyonasına gidemezsek o hocada kovulacak ama futbolumuzu yönete(meye)nler hep orada olacaklar..!!
Gerçi bizim de Nihat'ımız, Yusuf'umuz, Ayhan'ımız hatta hatta Ceyhun'umuz var..!!


1 yorum:

Atilla Nesipoğlu dedi ki...

hollanda ve belçika hatta isviçre milli takımlarında oynayanlarıda eklersen liste uzar gider