30 Eylül 2009

Günün fotosu..!!

Kabzımal'dan Alex yorumu..!!

Alex’in Türkiye’de altıncı sezonu..!!
Yaptığı işler ortada olmasına rağmen, hala “Alex yararlı mı, zararlı mı” diye tartışanlar, daha da önemlisi “Alex koşmuyor, mücadele etmiyor” diye yazanlar ve konuşanlar var..!! Ve maalesef bazı eski futbolcular da bu grubun içinde..!!
Arkadaşlar...
Televizyondan izlerseniz Alex hakkında bu tarz bir yorum yapabilirsiniz..!! Ama çıplak gözle izlerseniz, özellikle de topun Alex’te olmadığı zamanlar onun neler yaptığına bir zahmet dikkat ederseniz, koşup koşmadığını görürsünüz..!!
Sevgili arkadaşlar...
Adamın Fenerbahçe’de oynadığı 5 senede attığı gol adedi 106, Yaptığı asist 99..!!
Peki, koşmayan, mücadele etmeyen bir adam topla buluşup bu kadar gol yapıyorsa ve gene kendini açığa çıkarıp, topu alarak bu kadar asist yapıyorsa ve sizler hala tartışıyorsanız; kusura bakmayın ama sizin için “Aklınızdan zorunuz var” diyebilirim..!!
Adamda hem hatice var, hem netice, ama hala tartışılıyor..!!
Erman Toroğlu'nun 5 Ağustosta Hürriyet'teki yazısı..!!

29 Eylül 2009

Kaçmasında naapsın..!?

Sen adama böyle muamele et-ettir sonrada "kaçtı" de..!!
Ulan adam daha kaçmasında naapsın..?!
(foto Sol Campbell'in Notts County forması ile çıktığı ve Notts'un 2-1 yenildiği maç olan Morecambe maçından..!!)

O decoderleri alın..!!

İlk olarak şunu anlamamız lazım, UEFA kuralları gereği maçların yayın haklarını satın alan kurumun, bir ülkenin UEFA Avrupa ligi'nde aynı hafta oynayacak birden fazla takımı varsa, bu takımlardan birinin maçını açık kanaldan vermek zorundadır nokta..!!
İlk hafta oynanan maçlarda Galatasaray, Panathinaikos maçı için deplasmana gittiğinden dolayı o maç D-Smart'ta ait açık kanallardan TNT'den yayınlanmıştı ve bizde(yani Fenerbahçe'liler.!) haklı olarak bizim deplasman maçlarımızında açık kanaldan yayınlanacağını düşünmüştük..!!
Ama bugün, Sheriff Tiraspol ile perşembe akşamı oynayacağımız maçın yayınını D-Smart'ın karasal yayını olmayan şifreli kanalları Euro Futbol ve HD Smart'tan yapacağını öğrendik..!! Galatasaray'ın evinde oynayacağı S.Graz maçı ise yine açık kanal olan TNT'den yayınlanacak..!!
Neden-Nasıl böyle bir karar alındığıyla ilgili bir açıklama falan yok ama büyük olasılıkla decoder ve abonelik satabilecekleri Fenerbahçe kadar büyük başka bir camia olmadığını düşünmüş olabilirler, "ulan Fener'in maçlarında sattık sattık yoksa bu decoderlerin hepsi ******zde patlar.!" demişlerdir diye düşünüyorum..!!
Zaten QTM'nın önde gelen "tarafsız-objektif" yayıncı kuruluşlarından olan Doğan Medya'nın başka bir karara imza atması beklenemezdi..!!
Bizde ne yapacağız.? Sheriff maçını İctimai Tv'den izleyeceğiz, frekanslar aşağıda..!!

Türksat3A 42.0 Derece Doğu
Frekans:11554H
Sembol oranı:02916

Hotbird 13.0 Derece Doğu
Frekans:11785
Sembol oranı:27500

27 Eylül 2009

İşte Fenerbahçe bu..!!

İlk hazırlık maçlarından itibaren özellikle orta kesimden vatandaşlarımızın(blog sahibi arkadaş gibi.!) gitmeyi tercih ettiği tribünlerin fiyatlarının 55tl. olmasının kulübün bir ayıbı olduğunu her fırsatta belirtmiştim..!!
Diğer aklıselim bloglarda da sıkça bu fiyat politikası eleştirilmişti, hatta en sonunda 55 Lira.com bile kuruldu..!!
Ve sonunda herkesin(bi kere ben idiaya bile girmiştim.! :)) beklediği oldu, kulüp bugün Resmi Sitede Migros ve Telekom tribünlerinin bilet fiyatlarını Derbiler ve UEFA Avrupa ligi maçları dışında 44 liraya indirdiğini açıklamış..!!
Gerçi onlar yine burunlarından kıl aldırmayıp indirimi 7'de 7'ye bağlamaya çalışmışlar ama yemezler..!!
Ama bence protestolarımızda Derbiler ve UEFA Avrupa Ligi maçlarının fiyatlarıda indirilene-en azından aynı fiyata çekilene kadar geri adım atılmamalı..!!

Alpaslan Dikmen..!!

Ölümünün birinci yılında Alpaslan Dikmen'i rahmetle anıyoruz..!!
"Şimdiki gençlerin tirübünlerde kendilerine örnek alabileceği böyle ender adamların, böyle zamansız ayrılıkları üzüyor insanı ama elden birşey gelmiyor..!!"

Bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese..!!

“Bu formayı Brezilya’ya götüreceğim ve en güzel yerde saklayacağım..!! 10 numaralı forma her zaman Lefter’indir..!! Kaptanlık da forma da benim üzerimde ödünç olarak duruyor..!!”
Alex De Souza
Kaynak burada..!!

7x7 Fenerbahçe..!!

R.Carlos'un durumu ne olacak.? Özer Antalya'ya neden götürülmez.? Daum, son haftaların formsuz ikilisi Güiza Kazım ikilisininde içinde olacağı bir rotasyona gidecekmi.? En önemlisi Fenerbahçe 7'de 7'yi tutturabilecekmi.?
Maç başladığında herkesin aklında bu sorular vardı..!!
Carlos yedek başladı ve bitirdi, onun ile ilgili açıklamayı maçtan sonra Aykut Kocaman "Carlos'a kendisinin bizim sözleşmeli oyuncumuz olduğunu ve bu sezon burada olmasını istediğimizi söyledik..!!" şeklinde yaptı..!!
Yani gitmek istiyor ama biz şu an onu göndermeyi düşünmüyoruz gibilerinden bir açıklamaydı..!!Özer'in durumu tam bir muamma, bu adam bu takıma geldiğinde "bence sezonun en iyi transferi!" demiştim ve hala öyle düşünüyorum ama Daum bir iki maç şans vermezse bunu hiç birimiz göremeyeceğiz, onunda bu şansı henüz vermeye niyeti yok belli..!!
Rotasyon konusuna gelince, Emre'nin cezasından dolayı yerine Mehmet oynuyor, eh bir hafta daha oynar sonra yine kulübeye döner, onun haricinde bi değişiklik yok Daum aynı Daum, inat yani..!!7'de 7'nin nasıl olduğuna gelince, takım maça her hattıyla iyi başladı, Kazım'ın ayağından bulduğumuz gol çok şıktı, o direkten dönen vuruşu ise öncesindeki çalımlarıyla tam jeneriklikti, yediğimiz gol G.Gönül'ün hatasını çok iyi değerlendiren Ali Zitouni'nin çok düzgün kafa vuruşu sonucu geldi, zaten bu golün haricinde gaza gelipte bütün takım halinde kalemize geldikleri 98'inci dakikaya kadar gollük bir pozisyonları da yoktu..!!Fenerbahçe'nin haftalardır takım olarak bu kadar etkili maçını izlememiştim, Alex, Baroni, Bilica, M.topuz ve Kazım sahanın en iyileriydi..!!
Maçın genelinde dikkat çekenler ise, 3 tane direkten dönen top, Güiza'nın kaçırdığı iki net pozisyon veya öyle demeyelim de Polat'ın maç boyunca kurtardığı yada bizim bir türlü değerlendiremediğimiz 3'ü %100'lük birçok pozisyon, Yunus Yıldırım ve yardımcılarının her iki takım hakkında da verdikleri garip kararlar ve verip-vermedikleri kartlar..!!
Ve o son gol, halı sahada bile maç bitmek üzereyse ve durum berabereyse defans bu kadar boş bırakılmaz, kaleci Polat(Ö.Çatkıç'tan çok daha iyi bir kaleci.!) bir anda 4 Fenerbahçe'li futbolcuyla karşı karşıya kaldı ve yapabileceği(Güiza'nın vurmasını ummaktan başka :)) bir şey yoktu..!! M.Özdilek'in yerinde Yılmaz Vural olsaydı seyreyleyecektik akşamki gırgırı..!!
Bu arada "arma formada" yakıyor ha..!!

25 Eylül 2009

Love Story..!!

Yukarıdaki kolajı hazırladıktan sonra bunun altına yazmayı düşündüğüm post için bir türlü zamanım olmamıştı..!!
Ama sağolsun PHV benim yazmayı düşünüpte zamansızlıktan bir türlü yazamadıklarımı kaleme almış(döktürmüş!)..!!
Ellerine sağlık, posta buradan ulaşabilirsiniz..!!

District9..!!

Kerem Hünal'ın günlerdir ısrarla tavsiye ettiği, Peter Jackson ve Neill Blomkamp ortaklığının bir ürünü olan District9'u en sonunda oturup izledim..!!
District 9 (9. Bölge) bilim-kurgu tarzında bir yapım, konusuda kısaca şöyle..!!
1982 yılında Güney Afrika(böylelikle 2010 dünya kupası için buraya gidecekleride uyarmış olalım..! ) semalarında aniden bir uzay gemisi ortaya çıkar..!! İçinde açlıktan ölmekte olan uzaylılarla dolu olan bu gemi ve "sakinleri" District9 adlı bir toplama kampında yaşamaya mahkum bırakılırlar ve dışarıyla bütün bağları kesilir, zenci karaborsacılar hariç(bir nevi Beyoğlu gibi.!;D)..!!
Aradan 20 yıl geçer ve MNU adlı çakal bir firma bu dünya dışı yaratıkların silah teknolojilerini ele geçirmek için bu toplama kampına müdahele eder ve Film başlar..!!
Eğer bir değişiklik olmazsa ülkemizde 9 Ekim'de(İMDB'de bu tarih 2 Ekim olarak veriyor.!) gösterime girecek olan film başından sonuna kadar, zaman zaman digital kamera kullanılmasına rağmen harika bir görsel ziyafet sunuyor..!!
Filmin genelinde hakim olan ırkçılık söylemleri(beyazlar zencilere, zenciler uzaylılara, sonra hepsi uzaylılara..) ve komplo hikayeleri ile filmdeki aksiyonun zaman zaman "acaba ben olsam kimin tarafını tutardım??" dedirtiği olmuyor dersem yalan olur..!!
Film için İMDB'nin verdiği puan ise 8,5..!!
"Bu arada bir dip notta filmin ismiyle ilgili, "District9" adı Güney Afrika-Cape Town'da, 70'lerde beyaz halkın dışında kimsenin girmesine izin verilmeyen "District6"'ya bir göndermeymiş(tanrı google'ı korusun)..!! "


24 Eylül 2009

Günün Fotosu..!!



Çikita muz..!!

El Hadji Diouf, hafta sonu Goodison Park'ta oynanan ve Blackburn'un 3-0 kazandığı Everton maçında top toplayıcı çocuğa "f*** off white boy!" dediği gerekçesiyle çıkan haberlere cevap olarak, çocuğa öyle bir şey demediğini hatta o çocuğun bir pozisyonda çıkan bir topu hızlı bir şekilde almak için gittiğinde topu "köpeğe kemik atar gibi!" verdiğini ve bunu yardımcı hakemede söylediğini ayrıca maç esnasında Everton'lı taraftarların kendisine korner kullanmaya gittiğinde "muz" attığını söyledi..!!
Blackburn cephesi ise ne sahada ne de televizyon görüntülerinde muza rastlanmadığı hakkında açıklama yapılmış..!!
Basında çıkan bu haberlerden sonra İngiliz polisi Diouf'u sorgulamış..!!
"Yukarıdaki fotoda ise sanki muzu taraftara El Hadji Diouf gösteriyor gibi..!!"

22 Eylül 2009

Efsaneler..!!!

Bugün kulübün Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen bayramlaşmada iki eski futbolcumuz bir araya gelip bayramlaşırken yukarıdaki pozu vermişler..!!
İnsanın içinden "ulan keşke 15'er yaş genç olmuş olsalardı.!" diye geçiyor...!!

55 Lira.com

Protestomuzu herkese ulaştırmak ve kulübün yöneticilerinin sesimize kulak tıkayamayacak hale gelmeleri için 55 Lira.com'a bir dakikanızı ayırmanızı istiyoruz..!!
Hem zaten onlarda demiyorlar mı "Fenerbahçe Spor Kulübü Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüdür.!" diye, hadi onları utandırmayalım..!?
:D

21 Eylül 2009

Fatura ağır olacak gibi..!!

Hafta sonu oynanan ve 4-3'lük skorla United'ın City'yi yendiği maçın sonunda sahaya giren bir Man.United'lı taraftara yumruk atan Craig Bellamy hakkında ingiliz polisi soruşturma başlatmış..!!
Bellamy'nin İngiliz Futbol Federasyonu tarafından ayrıca ceza alması zaten bekleniyordu buda üstüne sosu olacak..!!
Manchestre City eğer her hafta böyle oyuncu fire vermeye(Adebayor, Robinho şimdi de Bellamy örneğindeki gibi.!) devam edecekse, devre arasında Al Fahim'in cebinden daha çok para çıkacak gibi gözüküyor..!!

20 Eylül 2009

Fenerbehçe 1-0 İstanbul B.B.

Daha önce 4 kez karşılaşıp ancak 1 defa yenebildiğimiz İstanbul B.B. ile 5'inci randevudan, maçın 34'üncü dakikasında Gökçek Vederson'un serbest vuruştan bulduğu gol ile 1-0 galip ayrıldık..!!
Hafta içinde oynadığımız Twente maçından sonra herkes biraz tutuk olmamızı bekliyordu ama bu akşamki oyunu gerçekten beklemiyorduk..!!Daum taraftarın ondan yapmasını beklediği revizyonu yapmamış, sadece mecburiyetten cezalı Emre'nin yerine M.Topuz ile başlamıştı, Twente maçının kötü-etkisiz oyunlar nedeniyle en çok tepki çekenleri olan Guiza ve Kazım yine ilk onbirde yerlerini almışlardı..!! Sadece maçın başalrında biraz gayretli gözüken Guiza 90 dakika sahada kalırken, Kazım 65'te oyundan alındı..!! Kazım'ın maçtan alındığında yedek kulübesinin arkasında bulunan taraftarlarla kavga etmesi bu oyuncunun en azından Antalya maçında dinlendirilmesi gerektiğinin adeta bir göstergesi gibiydi..!! Semih konusundan ise hiç bahsetmeyeceğim, o adamın kaderi bu ve bunu artık kabullenmesi-kabullenmemiz gerek..!!..!!
6'da 6 yaptık ve puanımızı 18'e çıkardık ama oynanan oyunun sadece küçük bir "Bayram Hediyesi" olduğunu onun dışında kimseye umut verdiğini sanmıyorum..!!

Manchester's King..!!

Bu akşam oynanan ve sonucu haftalardır merakla beklenen maçta gülen taraf 4-3'lük skorla Manchester'ın "kırmızılıları" oldu..!!
Başından sonuna kadar her dakikası gerçek bir heyecan ve çekişmeye sahne olan maçta Manchester United'a galibiyeti getiren isim 90+6'ıncı dakikada sezon başında Rafa'nın burun kıvırıp takımına almayı düşünmediği ama Ferguson'un bütün tepkilere rağmen kadrosuna kattığı Michael Owen oldu..!!
Maçta United'in diğer gollerini, karşılaşmanın 2'inci dakikada Rooney, 49 ve 81'inci dakikalarda Fletcher, City'in gollerini ise 17'inci dakikada Barry, 52 ve 90'ıncı dakikada Bellamy kaydetti, ayrıca bu maçta Bellamy Man.City'nin en etkilisi olarak gözüktü..!!
Bu galibiyetle E.P.L.'de Man.United'in puanı 15 olurken Man.City'nin puanı 12'de kaldı..!!
City cephesinde fatura büyük olasılıkla geçen hafta Arsenal maçında Van Persie'nin kafasına attığı tekme yüzünden 3 hafta ceza alıp bu maçta oynayamayan Adebayor'a(tabii ki onun yaptığı terbiyesizliği savunan hocası Hughes'a!) kesilecek gibi gözüküyor..!!(Old Trafford'da 90+6'daki Owen'ın golünden sonra 2 foto..!!)

Fenerbahçe-İ.B.B...!!


Bu akşam Saracaoğlu'nda ki rakibimiz İstanbul B.B..!!
Türkcell Süper lig'de 5'te 5 yapan takımımızın bu seriyi 6'ıncı maçta da devam ettirmek için geçen hafta Trabzon'dan 6 yiyen rakibimizi eli boş yollaması gerekiyor..!!
Özellikle Twente maçından sonra yavaş yavaş dişlerini göstermeye başlayan Q.T.M.'daki aslaklara fırsat vermemek için maça baştan sonra asılarak ve ciddiyeti elden bırakmadan oynamalıyız..!! Daum'un Twente maçında bekleneni veremeyen Guiza, Kazım ve ligde cezalı olan Emre'nin yerine Semih, Selçuk ve M.Topuz'u ilk onbirde başlatacağı düşünülüyor(umuluyor!)..!!
Genelde böyle Bayram ve yıldönümü gibi özel günlerde bizi hiç üzmeyen Fenerbahçe'nin bugünde bize bir bayram hediyesi vermemesi için hiçbir sebep yok..!!
Maç saat 21.00'de, hakem Hüseyin Göçek..!!

19 Eylül 2009

Şeker Bayramınız Kutlu Olsun..!!

Güzellik, birlik ve beraberlik dolu ve her zaman bir öncekinden daha mutlu bir Bayram dilerim..!!
Bu Bayram inşallah adı gibi, damağınızı ve ruhunuzu tatlandırır..!!
İyi Bayramlar..!!

18 Eylül 2009

Geçmişe mazi..!!

Bu eski futbolcu, şimdiki teknik direktörü tanıyabildiniz mi..?!

Ekşi sözlük'te Cem Garipoğlu..!!

çok uzun süre önce değil ya, yıl 1997. 4 çocuk baklava çalmıştı bir yerlerden. çaldıkları baklava da o zamanın parasıyla 150 milyon muydu neydi. çete ilan edildi bu çocuklar sonra, 9 yıl hapse mahkum edildi. altı üstü baklava, banka soymadı bu çocuklar. ama yargılandılar kanun gereğince, kimse de kalkıp aman çocuktur yapar demedi.
ve şimdi bir genç kızın herşeyden önce bir insanın kafasını testereyle kesen bir kişi çocuktur, cinnet geçirmiştir, çok üzgündür gibi boş ve anlamsız kalıplara sığdırılmaya çalışılıyor. öyle bir emniyet teşkilatımız var ki 'bir hafta içinde teslim olacak, çember daraldı' diyebiliyor. adam istanbul' un orta yerinde paşa paşa saklanıyor, kamera kayıtları kayboluyor, burnumuzun dibindeki katili ermenistan' da arıyoruz, ve bunların hiçbiri hiçbir kalbur üstü mevkiye garip gelmiyor. idam edilsin demiyorum, idam kurtuluştur katile, ergenekon operasyonu çerçevesinde bilmem kaç kez ağırlaştırılmış müebbet verilebiliyorsa ceza olarak bu adama 50 kez ağırlaştırılmış müebbet versinler, afla mafla da çıkamasın.

şimdi iki resim arasındaki yedi farkı görelim: baklava çalan çocuktur, garipoğlu katil!

edit: celalettin cerrah' tan alıntıdır: 'teslim edilmesinden dolayı mutluyuz. istanbul emniyetini kutluyorum' . emniyet yakaladı heralde biz anlayamadık, salak mıyız neyiz yarebbim, gerçi kendisi de teslim edildi demiş ama, vardır bir bildiği. ben de sizi kutluyorum sayın cerrah
(Yazı ekşi sözlük'ten noktası virgülüne dokunulmadan copy-paste edilmiştir..!!)

17 Eylül 2009

Fenerbahçe Begins..!!

Fenerbahçe - FC Twente
Şükrü Saracoğlu
22,05
Hakem; Claudio Circhetta

Bu akşam UEFA Avrupa Ligi'nde ki ilk gurup maçımızda Twente ile karşılaşıyoruz..!!
Daum'un dünkü basın toplantısında dediği gibi "Kimse bize birşey hediye etmedi, Twente'de etmeyecek.!" o yüzden bu akşam, iki sene önceki Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız maçlardaki performansımızı sahaya yansıtamazsak işimiz pek kolay olayacak..!! Evet kendi liginde ve Avrupa'da bu sezon hiç yenilmemiş 2 takımın karşılaşmasınıda ibre, hem kadro, hemde ev sahibi olmamız dolayısıyla bizden yana..!! Zaten Twente'nin hocası McClaren'de basın toplantısında "Sahada sadece Fenerbahçe'yle değil seyirciyle de mücadele edeceğiz.!" diyerek bizi favori gösterdi ama unutmamamız gereken maçların sahada kazanıldığı..!!
Deniz ve Önder'in oynamayacağı kesin, Emre ilk onbirde olacak, Bursa maçında izlediğimiz defans da artık oturmuş durumda, sadece sağda Daum'un Kazım'ı mı M.Topuz'u mu tercih edecek o belli değil..!!
Kontratak futbolunu iyi oynayan bu rakibe karşı erken bir gol bulursak ve 90 dakika boyunca rakibimizi küçümsemeden, konsantrasyonumuzu koruyarak oynarsak rahat bir galibiyet alabileceğimizi düşünüyorum..!!

Gazetecilerin atağı Blog'la kesiliyor..!!

"Saldırgan!" bloggerlar ve "yok olmaya yüz tutan!" gazetecilerin IP Magazindeki hikayelerinin ön bilgisinin Marketing Türkiye'de yayınlanmış detayları var ekte..!!
Bu blogda yazar-çizerken hiç birilerine "saldırdığımı" düşünmemiştim, benimkisinin sadece rahat ve net bir biçimde sevincimi, üzüntümü kısaca tepkimi paylaşmak olduğunu düşünmüştüm, yoksa bizim(benim!) ne haddimize koskoca Q.T.M. ile savaşmak..!!

Rakı vs Ouzo..!!

12 devimiz çeyrek finaller öncesi bu akşam oynadığı son gurup maçında Slovenya'ya 67-69 yenilerek Yunanistan'ın rakibi oldu..!!
Daha önceki maçlardaki mücadeleci ve kazanma isteğinden uzak gibi göründüğümüz maç için aslında kısaca "adamların 3'lüklerine serbest atışlar ile gereken cevabı veremedik ve yenildik!" diyebiliriz..!! Gerçi Engin'in son saniye üçlüğü sayı olmuş olsaydı su anda Yunanistan'ı değil Fransa'yı düşünüyor olacaktık ama neyse sağlık olsun..!!
Son oynadıkları Fransa maçında sanki "nasıl yeniliriz de çeyrek finalde İspanya yerine Türkiye'nin rakibi oluruz?" havasında gözükenYunan'lıların en etkili silahı turnuvaya iyi başlayan Panathinaikos'ta oynayan Spanoulis gibi gözüküyor ama asıl benim merak ettiğim şu Schortsanitis azmanını kim-nasıl tutacak..?!
Çeyrek final maçı cuma günü saat 19,15'te..!!

16 Eylül 2009

Nicholas Anelka..!!

Yaa bu herif hani 4 sene önce Konya'da elle gol atan futbolcu değil mi..?!
(Kimisi anca böyle hatırlar, foto dün akşamki Porto maçında golden sonra..!!)

Kavgada söylenmez..!!

15 Eylül 2009

Patrick Swayze..!!

Genelde onu insanlar Ghost'daki Hayalet Sam rolüyle(bakınız manitası Molly'le(Demi Moore) çömlek yaptıkları klasikleşen sahne..!!) karısını korumaya çalışırken yada Dirty Dancing'de Jennifer Grey'le dans ederken hatırlarlar..!!
Ama benim için en iyi rolü Point Break'deki sıra dışı suçlu-sörfçü Bodhi'dir..!!
Uzun zamandır savaştığı pankreas kanserine dün yenik düşen sanatçı 57 yaşındaydı..!!
R.I.P.

Yolun sonu final..!!

Doğrusunu söylemek gerekirse çeyrek finali garantilediğimiz için Tanjeviç ve öğrencilerinin Sırbistan ve Slovenya maçlarını fazla ciddiye almayacaklarını ve hatta bu maçlarda Hidayet gibi önemli oyuncuları dinlendirmek için oynatmayacağımızı düşünmüştüm..!!
Ama Sırbistan karşılaşmasında görünen o ki bu adamların bu turnuvada hiç şakaları yok..!! Ersan İlyasova'nın 22 sayı ve 11 ribaundla yıldızı olduğu maçın normal süresi 64-64 biten biterken uzatmalarda yaptığımız inanılmaz savunma ile Sırp'lara sayı şansı(5 dakika boyunca.!) tanımadık..!!
Turnuvanın başında telaffuz bile etmediğimiz-edemediğimiz final adını artık haykırıyoruz..!!
Evet artık bu yolun sonu Final ve sıradaki durak Slovenya..!!

Rıdvanca..!

Basketbol milli takımın Sırbistan ile oynadığı maçın uzatma arasında kanalları gezerken farkettim Rıdvan'ın FBTV'deki yani programını..!!
Rıdvan'ın tek başına Fenerbahçe'yi soru-cevap şeklinde değerlendirdiği program her pazartesi
akşamı olacakmış..!! İlk bölümde Format biraz garip geldi bana ama eminim zamanla düzelir yada biz alışırız..!!
Çok yoğun olduğuna emin olduğum Rıdvan'ın bu programı yapmayı kabul etmesi ne kadar iyi bir Fenerbahçe'li olduğunun da bir göstergesi gibi..!!
Uzun soluklu bir program olur inşallah..!!

14 Eylül 2009

Çobansız sürü..!!

Türcell Süper liginin 5'inci haftasında deplasmanda karşılaştığımız Bursaspor'u Alex'in golüyle 1-0 geçmeyi bildik..!!
Seyir zevki düşük olan maçın en güzel anlarında genelde kaptan vardı ama maça damgasını vuran sahadaki kırmızı formalı adamdı..!! Fenerbahçe'li oyunculara 6, Bursa'lılara da 2 sarı kart gösterdiği maçta sadece futbolcularla değil kendi yardımcılarıyla da ters düşen Deniz Çoban, zaten sahada pek olmayan futbolu iyice bitirdi..!!
Fenerbahçe'de Christian, Alex ve Gükhan gönül, Bursa'da ise Batalla ve Ergic sahanın iyileri olarak göze çarparken, Sercan'a istenilen paranın en kibar tabirle ne kadar uçuk olduğunu gördük(keza M.Topuziçinde aynı şeyi söyleyebiliriz-söylüyoruz..!!)..!!Maç esnasında ve devre arasında tirübünlerde çıkan olaylar maçtan sonra stad etrafında devam etmiş, Fenerbahçe kafilesi Bursa'dan çıkışta taşlanmış..!!
Daha 5'inci haftada en yakın rakipleriyle aralarında 6 puanlık bir fark oluşturan Fenerbahçe ve Galatasaray kendi kulvarlarını oluşturdular gibi..!!

12 Eylül 2009

Fire'mi o da neki..?!

Türkiye 63-60 İspanya
12 dev'imiz kora kor bir mücadeleden sonra İspanya'yı da yenerek turnuvada fire vermeden 4'de 4 yaptı..!!
Yok "son dünya şampiyonuymuş.!" yok "son Avrupa ikincisiymiş.!" yok "son olimpiyat ikincisiymiş.!", bize ne kardeşim bunlardan..?!
Takımda Mücadele, savunma, direnç, bunların hepsi bu maçta fazlasıyla vardı ve İspanya'nın sıfatlarının pek bir önemi kalmadı açıkçası..!!
Ama özellikle dikkat çekenler ise Ömer'in bloğu, Semih'in ilk maçların özürü olan güzel oyunu, Bogdan Tanjeviç'in oyuncularını akıllıca, tasarruflu kullanması oldu..!!
Artık çeyrek finali garantilediğimize göre diğer maçları strese girmeden rahat rahat izleyebiliriz..!!
İlk maç pazartesi Sırbistan ile..!!

Family Pot*..!!

Christian Vieri ve Melissa Satta New York sokaklarında bisiklet turunda..!!
18 yıllık futbol kariyerine bu sezon kulübünün sözleşmesini yenilememesi üzerine son veren Vieri, Yaşantısını World Series of Poker'in profesyonel oyuncusu olarak Amerika'da sürdürüyor..!!
*(Poker'de Flop dan önce bütün oyuncuların gördüğü pota verilen isim..!!)

11 Eylül 2009

Türk Kızılayı..!!

Normal de elimden geldiğince diğer Türk takımları ile ilgili içinde Fenerbahçe'nin olmadığı haber ve yorumları bu blogda yayınlamıyorum..!! Ama bu olayın gerekli takdiri görmesi gerektiğini de düşünüyorum..!!
Beşiktaş yönetimi diğer takımların yaptığı gibi formanın sırtındaki reklam alanından ciddi gelir elde edebilirdi, ama onlar bunun yerine(Barcelona örneğinde olduğu gibi.!) önemli bir sosyal sorumluluk örneği göstererek o alana Kızılay'ın reklamını ücretsiz olarak koydu..!!
Kim düşünmüşse(gerekçesi o kadar da önemli değil.!) gerçekten tebrikler..!!

Gavur Karşıyaka..!!

Bir önceki postta Buca'lı lar vardı bunda ise Karşıyaka'lı gavurların harika bir videosu var..!! Adamlar İstanbul'un göbeğinde resmen sov yapmışlar..!!

"Ooo bir manitam olsa,
ampülü patlak olsa,
adıda tayyip olsa,
bi koysam laik olsaaa...!!"

Gavur Buca..!!

Buca-Yeşildere'de yaptırılan dev Atatürk büstü, aynı zamanda İzmir'in kurtuluş günü olan 9 eylül de açılmış..!!
Nette sadece yukarıdaki fotosunu bulabildim, aşağıdaki de yapım aşamasında çekilmiş..!!
Yapan-yaptıran bütün "gavurlara" Bravo..!!

10 Eylül 2009

Mavi Manchester..!!

Bu hafta oynayacağı Arsenal maçından sonra Manchester derbisinde Man.United ile karşılacak Man.City şehrin en yoğun alışveriş merkezinin zeminini Adebayor'un devasa bir posteriyle kaplatmış..!!
Man.City daha öncede Tevez'in dev posterini reklam boardlarına bastırmış, United taraftarıda panoya kırmızı boya atmıştı..!!
Adebayor'un resminin başına da farklı bir şey gelmez herhalde..?!

Fener'in maçı var..!!

Eveeet milli maçlar için lige verilen aranın ardından Türkcell Süper Lig cumartesi günü oynanacak maçlarla başlıyor..!!
Pazar günü oynayacağımız Bursaspor maçı için eğer Bursa'ya gidemezsek "dumansız hava sahalı!" Dede'deyiz..!!
Bekleriz..!!

Bursaspor - Fenerbahçe
Bursa Atatürk stadı
21,00



. -

"Kız arkadaşım aradı "gel buluşalım" dedi,
Canım, cicim, aşkım bana gönül koyma
Fener'in maçı var...!!

Günlerden pazardı, patron "iş çok!" dedi,
Hassiktir ordan, lan ibne patron
Fener'in maçı var...!!

Bir gün haber geldi, dayım vefat etti,
Allah rahmet eylesin dayıcım,
Fener'in maçı var...!!

Bir gün hastalandım, yorgan döşek yattım,
arkadaşım geldi, biletimi verdi,
Fener'in maçı var...!!

Sana söz verelim, bu sene en başta,
Elli bin "lay lay" olacak,
Sükrü Saracoğlu'nda...!!"



Milliler..!!

Aslında dün sabahki sel felaketinden sonra akşam spor adına her şey çok güzel başlamıştı..!
Basketbol Milli takımımız ilk guruplarda ki son maçında ev sahibi Polonya ile karşılaşmış ve ilk saniyeden itibaren tam bir konsantrasyon ve arzu ile karşılaşmayı 69 - 87 kazanmıştık..!!
Bu maçta, ilk iki karşılaşmanın kahramanı Hidayet'ten görevi 22 sayı ve 8 ribaunt ile Ömer Aşık aldı, gerçi basket milli takımının bence bu seneki en büyük artısı-başarısı takım oyununun ne olduğunu bilmeyen bize, hocası ve oyuncuları ile en güzel şekilde gösteriyor olmaları, takımda her oyuncu elinden geleni yapıyor ve gelen başarı herkese mal oluyor..!!
Şimdi basketbolcularımıza düşen, 6'lı gurupta da bu ahengi-uyumu sürdürüp, bizi sevindirmeye devam etmeleri..!!Gecenin ikinci milli maçı ise aslında tam istediğimiz gibi bizi umutlandıran bir oyun ve golle başlamıştı..!!
Daha 5'inci dakikada kora kor bir mücadelenin ardından bulduğumuz gol dakikalar ilerledikçe Bosna'nın oyunun ve hakemin kontrolünü ele geçirip, Salihoviç'in ayağından bulduğu harika bir gol ile bileti elimizden çekip almasını engellememize yetmedi..!!
Evet tarafsız olmamama rağmen, tarafsız bir gözle de izlesem hakemin "yanlı" tutumunu görebilirdim, taktir haklarını ev sahibinden yana kullandığı ve verdiği acayip kararlarla oyunu gereğinden fazla durdurduğu gerçek, ama bu ülkenin milli takımını(maalesef.!) teslim ettiğimiz hocanın Dünya Kupası elemelerinin en önemli maçında daha 20'nci dakikada takımını-öğrencilerini sahada yalnız bırakması kesinlikle affedilemez-affedilmemeli..!!

9 Eylül 2009

Milli gece..!!

Bu akşam hem futbol hemde basketbol milli takımlarının maçları var..!!
İnşallah iki maçıda alıp akşamı güzel bitiririz..!!
Polonya ile oynayacağımız maç finallerin en çok sayı atan iki takımının karşılaşması olacak..!!
Futbol maçı ise Dünya Kupasına gitmek için son şansımız..!!Türkiye - Polonya
Eurobasket 2009 Finalleri gurup maçı
19,15
NTVSpor

Türkiye - Bosna Hersek
2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri
21,00
FOX TV

İstanbul Ağlıyor.!!

Dün 12 Dev'imiz yine yüzümüzü güldürmüş, bu akşam futbolcularımız Dünya Kupası için gurubun en önemli maçına çıkacakmış, Arda süpermiş, tuncay hipermiş miş miş..!!
İnsanın 2 gündür dünyanın en önemli ve büyük "Metropol"'lerinden biri olan İstanbul ve çevresinde yaşananları görünce ne yazası nede okuyası geliyor..!!
Mübarek Ramazan ayında insanlar yakınlarını-sevdiklerini, evlerini-barklarını kaybediyor..!! Devlet'in başındakiler hala koltuk sevdasından soktuğum bir"açılım"'ın peşinde..!!
Allah hepsinin belasını versin..!! Rahmetli babamın bir sözü vardı "En iyisinin a.q." diye, aynen ondan işte..!!